To på knallert skyder og rammer bil
Ingen personer blev ramt, da en mand affyrede mindst 12 skud mod en gruppe mennesker i Husum. Politiet mener, at skyderiet var hævn for et skyderi tidligere på dagen. Arkivfoto. Foto: Colourbox/Colourbox.com
Der er tirsdag eftermiddag affyret flere skud i Husum i København. Ingen personer er ramt.

Et voldsomt skyderi i Gadelandet i Husum tirsdag eftermiddag var hævn for et skyderi tidligt om morgenen i Københavns Nordvestkvarter, mener politiet.

- Vi er ikke i tvivl om, at de to episoder hænger sammen, siger vicepolitiinspektør Torben Svarrer fra Københavns Politis afdeling for organiseret kriminalitet.

Tirsdag eftermiddag stod en gruppe personer samlet ved en ungdomsklub på Gadelandet, da en knallert med to personer kørte forbi.

- Kort efter kommer den tilbage og stopper op. Passageren springer af og affyrer flere skud mod personerne på fortovet, fortæller vicepolitiinspektøren.

Skuddene får en af personerne på fortovet til at springe ind i en bil og køre derfra.

- De to på knallerten følger efter, men opgiver efter kort tid. De vender om og forsvinder ind mod byen, siger Torben Svarrer.

Politiet finder senere bilen ikke langt fra det sted, hvor der var blevet skudt. Den var ramt af to skud, men ingen personer skulle være ramt.

I alt affyrede manden på knallerten mindst 12 skud fra en pistol.

Som nævnt kæder politiet skyderiet sammen med et skyderi i Københavns Nordvestkvarter tirsdag morgen.

Her fik politiet flere anmeldelser om, at der blev skudt - formentlig med et eller flere automatvåben i området omkring Tagensbo Skole på Magistervej. Efterfølgende fandt politiet flere patronhylstre i området.

- Der er tilsyneladende en konflikt mellem to grupperinger, som muligvis har tilknytning til bandemiljøet, siger Torben Svarrer.

/ritzau/