TO EN HALV TIMES UDSØGT ÆDEORGIE

D Angeleterre har overraskende retter på brunchbuffeten.

JJJJJJ

Tilmeld dig gratis vores nyhedsbrev for flere nyheder.

Sultne spadserede min veninde og jeg i søndags over Kongens Nytorv. Længe havde jeg ønsket at spise fint, så hvorfor ikke invitere hende med på Hotel D Angleterres restaurant Remmen til en omgang champagnebrunch?

Efter at have fået skænket de gyldne dråber og lige luret resten af gæsterne, faldt vi afslappet til og gik længselsfuldt mod buffeten. Min veninde, der kan spise tre gange sin egen vægt, kom med det udmærkede forslag, at vi skulle prøve samtlige retter på bordet. Derfor kan jeg med faglig grundighed sige, at brunchen er en udsøgt fornøjelse.

Menuen er delt op i fem afsnit. Vi begyndte med fisken og nippede derfor til østers, grillet tun og laks med rygeost. Rygeosten var dejligt afstemt, og tunen blev en frisk mundfuld, da vi tog lidt vinaigrette-dryppet salat til.

Det spændende var, om vores tallerken vil blive fjernet ved næste ombæring, og det var den, da andet læs blev slæbt ned til bordet.

Ostene, vi nu var nået til sammen med chutney og skinker, var dog en anelse kedelige. Der var to skimmeloste og to tørre, men restauranten har altså valgt at satse på det utraditionelle.

Små anretninger

At ostene ikke tog fulde kegler, skyldtes nok også, at der kun var én slags brød. Eller rettere, ud over scones og croissanter var der kun italiensk-inspirerede boller med hård skorpe, så brødkurven kunne blive mere spændende med andre typer også.

Vi smuttede derfor videre til quiche lorraine og den lille kobberkasserolle med bønner og en pølse. Noget af det lækre ved anretningerne er, at de serveres i små portioner.

Vi bryder os for eksempel ikke om bønner, men det var fristende lige at smage, og de små portioner gør også, at man nemmere kommer igennem flere smagsoplevelser.

Efter de klassiske brunch-retter, hvor vi også lige fik smagt en Bloody Mary, gik turen nemlig til stege, kartoffel-tærte og marineret fennikel. D Angleterres udvalg udmærker sig ved, at man både kan spise sig mæt i typisk morgenmad, frokostretter og deciderede aftenmenuer. Og når det samtidig er veltilberedt og lækkert anrettet, er det svært at vælge.

Det undlod vi derfor, så da maverne var helt udspilede, frydede vi os alligevel over den lille catalanske Creme Bruleé, de spændstige abrikoser og kager. To en halv time efter vaklede vi ud med ønsket om et snarligt gensyn. Nok er 300 kroner dyrt for en brunch, men den kan fylde alle dagens måltider og er en god oplevelse, jeg i hvert fald vil huske.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.