Tjekker vælger ged over Freud
Indbyggerne i Prag har ved en vejledende afstemning meldt klart ud, at de hellere vil have en statue af en ged end af bysbarnet Sigmund Freud.

De fleste byer plejer at prale af deres kendte sønner og døtre. Men indbyggerne i den tjekkiske hovedstad Prag er åbenbart ikke særlig stolte af Sigmund Freud, der ellers bliver kaldt den moderne psykologis fader.

Prags bystyre har foreslået, at der skulle opstilles en figur af Sigmund Freud siddende ved et bord på en lokal plads. Men da den ide blev mødt med kritik, valgte styret at tage spørgsmålet op i en vejledende afstemning. Det viste sig så, at hele 75 procent var mod ideen om en statue af Freud, skriver AFP.

I stedet for Freud vil vælgerne have en skulptur af en ged. Pladsen, som den nye skulptur skal stå på, hedder nemlig Kozi Placek eller Gedens Plads.

»En monument for Freud kan sættes hvor som helst. En statue af en ged kan kun stå på Gedens Plads,« siger en talsmand for foreningen Gedens Venner til AFP.

Prags bystyre behøver ikke at følge afstemningens resultat, men politikerne vil i den nærmeste fremtid tage stilling til, hvad der skal pryde Gedens Plads.

via Listen To News