Tivoli svindler med AMU-midler

Danmark
Tivoli har fået statslige kursuspenge til de årlige MUS-samtaler, og det er svindel, mener Undervisningsministeriet. (Foto: Foto: Tivoli, pressefoto)

Undervisningsministeriet mener, at Tivoli har været alt for kreativ med brugen af statsmidler. En kreativitet som betegnes som svindel.

Under påskud af at have afholdt et todages kursus for medarbejderne hævede Tivoli A/S AMU-tilskud fra staten.

Problemet er bare, at kurset ikke varede to dage, men én time. Det var nemlig afholdelse af den årlige medarbejderudviklings-samtale - de såkaldte MUS-samtaler, som Tivoli hævede statsmidler til.

"Det er problematisk at søge tilskud til det, fordi det slet ikke var et kursus. Det er ikke meningen, at man skal kunne holde medarbejdersamtaler for statslige kursuspenge. Det er svindel," siger kontorchef Bente Ørum fra Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen til TV 2.

Udover kritik fra Undervisningsministeriet, der nu kræver pengene tilbage, har Dansk Metal, 3F og Dansk El-forbund trukket Tivoli i Arbejdsretten for misbrug af ledelsesretten.

En række ansatte siger nemlig, at de føler sig presset af deres arbejdsgiver - Tivoli - til at skrive under på, at de deltog i et todages kursus, selvom det blot drejede sig om MUS-samtalen.

Hos Tivoli beklager man sagen, og siger, at man ikke mener, at medarbejderne er blevet presset på nogen måde.

"Vi har ikke haft nogen intention om at snyde på nogen måde, så hvis det viser sig, at vi har gjort noget som ikke var rigtigt, så beklager vi - og gør det om næste gang," siger Stine Lolk, der er underdirektør i Tivoli.

Kilde: TV 2

Nyheder

Ældre ægtepar for vild

i en uge:

Levede af bær og

muddervand