Tilbud: Fortryd huskøb i op til to år
Det er nu muligt at fortryde et boligkøb i op til to år. Arkiv Foto: Colourbox.dk
Det er nu muligt at købe en bolig med fuld fortrydelsesret, hvor køberne får hele beløbet tilbage inklusiv sagsomkostning i op til to år

Duer ikke, væk.

Returret kender de fleste til, når de køber tøj eller andre forbrugsvarer, men samme princip gælder nu også for boligejer.

Det er en stor beslutning, når underskriften på en købsaftale skal kradses ned, hvor krise og usikkerhed om renten har fået køberne til at holde kraftigt igen.

Bygherren bag Kvistgårdhusene i Kvistgård forsøger derfor nu at komme usikkerheden til livs ved at stille en utraditionel garanti.

Huskøberne har nemlig mulighed for at få det fulde beløb tilbage inklusiv sagsomkostninger i op til to år, hvis de fortryder købet, skriver Frederiksborg Amts Avis.

"Vi forventer ikke at sætte noget til. Den største risiko er, at vi får nogle boliger tilbage, men det er nok ikke alle," siger Charlotte Køhne, der er direktør i Bedre Billigere Boliger Kvistgård A/S til avisen.

Selskabet, der står bag byggeriet, har allerede bygget og solgt 54 boliger i første etape, og salget af anden etape på i alt ni boliger i gang, hvoraf det første er solgt.

Men Danske Boligadvokater understreger dog, at det er en god idé at studere garantien grundigt, inden man sig forblænde.

"Sådan en garanti skal bakkes op af en bankgaranti. Hvis det kun er entreprenøren, så er den ikke det stykke papir værd, den er skrevet på," siger Jan Schøtt-Petersen, der er formand for Danske Boligadvokater til avisen.

Kilde: Frederiksborg Amts Avis