Tidsspilde på jobbet koster milliarder
Hvor er nu lige, at den der skal være? Byggebranchen er en af de brancher, der oplever meget tidsspild på grund af dårlig planlægning. (Foto: Foto: Colourbox)
Manglende kommunikation og teknik, der svigter koster hver uge de arbejdende danskere tre timers spildtid og samfundet 100 mia. kr. årligt.

Internetforbindelsen forsvinder og der går timer før den virker igen eller værktøjet er væk, når det skal bruges.

Tre timer forsvinder hver uge ud af arbejdsugen, fordi teknikken, kommunikationen eller værktøjet svigter.

Tre ud af fire danskere svarer i en ny undersøgelse, Analyse Danmark har lavet for Ugebrevet A4, at de gennnemsnitligt spilder tre timer af arbejdstiden.

Det hænger meget skidt sammen med Danmarks rutschetur ned af listen over de mest produktive lande i OECD.

"Det er en ganske pæn sjat af en gennemsnitlig arbejdsuge, der bliver betragtet som spildtid, og omsætter vi det til velstandstab, så snakker vi om cirka 100 milliarder kroner, som samfundet taber om året. Det er et alvorligt problem," siger Erik Bjørsted, arbejdsmarkedsøkonom i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, til Ugebrevet A4.

Spildtiden er frustrerende. Danskerne vil nemlig gerne være effektive og øge produktiviteten, det kunne Ugebrevet A4 i går fortælle i en undersøgelse, hvor tre ud af fire svarer, at de gerne vil være mere effektive på jobbet.

Det er altafgørende, at spildtiden bliver bragt ned, mener Erik Bjørsted.

"Når produktiviteten er gået i stå udfordrer det hele vores samfund, fordi vores evne til at være mere produktive per arbejdstime har været drivende for vores velstandsfremgang de sidste mange år. Det er så at sige, det vi lever af, og derfor er det altafgørende at få produktiviteten til at stige og få vores konkurrenceevne forbedret," siger han til Ugebrevet A4.

Byggebranchen er en af de brancher, der oplever at der er meget spildtid.

"Der er alt for meget dårlig planlægning i byggeriet, og det betyder meget spildtid, hvor man ikke kan komme videre. Bedre planlægning og nye arbejdsgange kan virkelig rykke," det vurderer Peter Hougård Nielsen, der er formand for Byggegruppen i fagforbundet 3F.

I undersøgelsen svarer 45 procent at det er dårlige arbejdsgange, der er årsagen til frustrerende tidsspilde. Bureaukrati, dårlig ledelse og mangel på ny teknologi ligger også højt over tidsrøverne.

Kilde:Ugebrevet A4

via Listen To News