Tidligere SF-profil scorede direktørjøb til 2 mio. - og sagde ja til fed fratrædelse

Den tidligere Lejre-borgmester Mette Touborg fik over en halv million i eftervederlag, da hun frivilligt fratrådte sin borgmesterpost til fordel for vellønnet direktørstilling.
Tidligere Lejre-borgmester Mette Touborg får omkring 2 millioner i løn i sit nye job.
Tidligere Lejre-borgmester Mette Touborg får omkring 2 millioner i løn i sit nye job. Foto: Torkil Adsersen/Scanpix

Da Mette Touborg den 1. november tiltrådte stillingen som administerende direktør i Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommune, skiftede hun samtidig jobbet som borgmester i Lejre Kommune ud.

Det får hun ifølge kommunaldirektør i Lejre Kommune, Inger Marie Vynne, et eftervederlag på 586.640 kroner for.

Mette Touborgs nye job er ellers særdeles vellønet. Det skriver Ekstra Bladet.

Den tidligere SF-profil modtager 1.614.856 kroner i løn årligt i sit nye job. Da pensionsbidraget er på 19,55 procent sniger hun sig op på i alt 1.930.560 kroner i årsløn.

Finansordfører i Enhedslisten, Pelle Dragsted, mener, at det er helt forkert, at Mette Touborg kan få udbetalt eftervederlag, når hun frivilligt skiftede job.

- Jeg er forbavset over, at reglerne tillader det. Eftervederlaget som sådan er en fair ordning - det er fint, at man har en forsørgelse, hvis man bliver stemt ud af vælgerne. Men den økonomiske sikring skal selvfølgelig ikke komme oven i, at man får løn, siger Pelle Dragsted til Ekstra Bladet.

Før jul kom det frem, at Enhedslistens afgående teknik- og miljøborgmester Morten Kabell modtog lige over en halv million kroner i eftervederlag ved siden af et nyt job. Enhedslisten vil nu lukke ned for politikernes dobbeltløn.

SF oplyser til Ekstra Bladet, at Mette Touborg meldte sig ud af partiet, da hun tiltrådte som adm. direktør i Københavns Kultur- og Fritidsforvaltning. Derfor har hun heller ikke skulle betale partiskat af eftervederlaget, som eksempelvis Morten Kabell (EL) skulle.

Ekstra Bladet har over flere dage forgæves forsøgt at få fat i Mette Touborg.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.