VORES VALG Tidligere Konservativ profil sviner partiet
Konservatives topledelse må midt i valgkampen tage imod benhård kritik fra en formandskandidat. Foto: Pressefoto
Peter Norsk forsøgte selv at blive formand for De Konservative - nu deler han tæsk ud til "et sygt parti, der er ved at dø".

Den er helt gal i De Konservative. Det mener den tidligere kandidat til formandsposten Peter Norsk, der langer gevaldigt ud efter partiet.

I sin nye bog "Det konservative svigt", som udkommer i morgen, giver han ikke sit gamle parti mange chancer for et godt valg. Det skriver Jyllands-Posten.

En række fremtrædende konservative får hårde ord med på vejen.

I bogen kalder han udenrigsminister Lene Espersen "arrogant, egenrådig, inkompetent og kynisk". Han skriver, at Lars Barfoed taler med "kløvet tunge", og at Bendt Bendtsen begik en "historisk fejltagelse af dimensioner."

Naser Khader får stemplet "levebrødspolitiker," mens han mener Per Stig Møller "bøjer sig for Dansk Folkeparti".

Hans iskolde kritik er også henvendt direkte til vælgerne:

"Der er ingen grund til at stemme på De Konservative i dag. Ingen. Det er et parti, der har mistet sin sjæl, og det er en dårlig kopi af Dansk Folkeparti. Så kan man lige så godt stemme på originalen, Dansk Folkeparti. Der er ingen forskel," siger eks-politikeren til Jyllands-Posten.

Forfatteren, som trak sig fra Konservative i 2010, holder sig heller ikke tilbage med den mere personlige kritik.

Konservatives politiske ordfører Carina Christensen fejer kritikken af bordet.

"Alle kender jo Peter Norsk. Han har sine meninger, og dem vil han holde fast i til det sidste. Der er ytringsfrihed, så han må jo skrive, hvad han vil. Men jeg er ikke enig med ham," siger hun til Jyllands-Posten.

Kilde: Jyllands-Posten