VORES VALG

Thornings mand: Skattesagen er hård ved os

Stephen Kinnock siger, at det er hårdt, når hans kone Helle Thorning-Schmidt granskes af medierne i skattesager.
Det er svært for Helle Thorning-Schmidts børn, når medierne går i kødet på hendes og Stephen Kinnocks skattesag.
Det er svært for Helle Thorning-Schmidts børn, når medierne går i kødet på hendes og Stephen Kinnocks skattesag. Foto: Jan Unger / POLFOTO

Han har været nærmest usynlig under hele Helle Thorning-Schmidts valgkamp.

Men nu udtaler den socialdemokratiske statsministerkandidats mand sig om skattesagerne og den hårde valgkamp.

"Jeg tænke, vi har været igennem det før, det var hårdt, men vi er kommet igennem det som familie. Vi er kommet stærkere igennem som familie," siger Stephen Kinnock, der er manden, som medierne har gransket for ikke at have styr på sin skat i Danmark.

Helle Thorning-Schmidt og Stephen Kinnock var her til aften i studiet på TV 2 i GO´ Aften Danmark. Her blev der talt om løst og fast og så en smule skattesag.

Englænderen, som den socialdemokratiske leder blev gift med i 1996, sagde, at han ikke har gjort noget forkert. Det meste af interviewet handlede dog mest om familielivet på Østerbro i København.

Når Helle Thorning-Schmidt bliver kritiseret på tv kræver det en ekstra indsats som far, siger Kinnock.

"Hvis der er barske samtaler på fjernsynet, vil de gerne vide, at hun er okay. Det er ikke så meget, hvad det handler om, men om følelser," sagde han til TV 2 om parrets børns reaktion på skattesagen.

Helle Thorning-Schmidt ville tydeligvis helst undgå at tale om skat, men det blev alligevel til til et par svar om sagen, som B.T. igen har taget op i sidste uge.

"Vi synes, vi har fulgt reglerne som vi skal. Jeg kan godt forstå, at der er interesse for vores skatteforhold. Det har jeg fuld forståelse for," sagde statsministerkandidaten som understregede, at det har været hårdt, men at familien er blevet stærkere af den hårde kritik.

Når den socialdemokratiske leder kæmper for at vinde valget, bruger Stephen Kinnock det meste af sin tid i hjemmet, hvor han er gør-det-selv-mand fortalte han til TV 2.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.