Thorning vipper Mary af pinden
Helle Thorning-Schmidt hæver barren for danske kvinders ambitionsniveau, mener ALT for damerne, som giver statsministeren Årets Kvindepris 2012. Foto: Jens Dresling / POLFOTO
Helle Thorning-Schmidt (S) får stor kvindepris, fordi hun som den første kvindelige statsminister er et forbillede for alle kvinder.

Helle Thorning-Schmidt har vundet Årets Kvindepris 2011, som Alt for damerne uddeler hvert år. Dermed tager hun over fra kronprinsesse Mary, som fik prisen i 2008, Helene Christensen fra 2009 og Signe Møller, som fik prisen sidste år.

"For os her på Alt for damerne er Helle Thorning Schmidt det helt soleklare valg som modtager af Alt for damernes kvindepris i år. Simpelthen, fordi hun som den første kvinde nogensinde har indtaget statsministerposten", siger Alt for damernes chefredaktør Camilla Frank.

Statsministeren er glad og beæret over at modtage prisen, fortæller hun til bladet.

"Jeg har fulgt med i uddelingen af kvindeprisen igennem årene. Jeg kan godt lide, at Alt for damerne altid på sin egen måde har fulgt den kvindepolitiske diskussion og ligestillingsdiskussionen," siger Helle Thorning-Schmidt, som med prisen også får 25.000 kroner.

Dem donerer hun imidlertid til Ungdomskompasset.dk, fordi de støtter psykisk syge unge.

"Jeg husker min egen ungdom som en tid, hvor man møder verden med en ukuelig optimisme. Desværre er der mange unge, som ikke har det på samme måde. Hvor mange muligheder bliver til tyngende valg. Hvor bare det at stå op om morgenen er en kamp," siger Helle Thorning.

"Jeg ønsker at støtte Ungdomskompasset.dk, som er en digital GPS, hvor unge psykisk sårbare og deres venner og familie kan søge oplysning om, hvor de kan gå hen for at få hjælp," siger statsministeren.

faktaboks

Derfor fik hun prisen:

"Som Danmarks første kvindelige statsminister hæver Helle Thorning-Schmidt barren for, hvor langt man som kvinde kan nå i det danske samfund. Med mange års målrettet indsats, hårdt arbejde og mod til at opsøge og sige ja til politiske udfordringer viser hun alle danske kvinder, uanset politisk ståsted, at det er muligt også som kvinde at stræbe efter og opnå selv landets højeste politiske embede. Derfor får hun Alt for damernes kvindepris 2011."