Thorning: Nej SF, det er ikke løftebrud
Hvorfor det ikke er et løftebrud at love noget og ikke holde det, kunne Helle Thorning-Schmidt ikke svare på. Foto: Jens Dresling / POLFOTO
Den røde regering mener ikke, der er noget galt i at lade billetpriserne løbe i vejret på den offentlige transport.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) siger SF lodret imod på spørgsmålet om prisstigningerne hos DSB.

Der er ikke tale om løftebrud i sagen om de stigende priser. For selvom det blev lovet i valgkampen, kan det alligevel ikke lade sig gøre, lader Helle Thorning-Schmidt forstå.

SF's Anne Baastrup sagde ellers tidligere i dag, at man godt kunne kalde prisstigningerne for et løftebrud.

"Jeg tror, de allerfleste mennesker kan forstå, at når den tidligere regering lagde op til markante besparelser hos DSB, handler vi ansvarligt ved at gå imod den besparelse. Og så kan vi altså ikke sætte priserne ned," argumenterer Helle Thorning-Schmidt på sit ugentlige pressemøde.

Hendes argumention om, hvorfor priserne skal stige, er der ikke mange af de tilstedeværende, der forstår. Men hun gentager den gerne.

"Vi har trukket besparelserne fra den gamle regering tilbage, og derfor kan vi ikke undgå at lade priserne stige," lyder Helle Thorning-Schmidts forklaring.

Under valgkampen var Villy Søvndals kontrafej klistret fast på alle københavnske busser. Med budskabet "40 procents rabat på den kollektive trafik". Men det budskab er ikke regeringens politik, lader Helle Thorning-Schmidt forstå. Hun fortryder dog heller ikke, at man lod vælgerne forstå, at priserne på tog- og busbilletter skulle ned.

"Nææhhh... Det gør jeg ikke," svarer hun.

Hvor længe skal der gå, før priserne kommer ned?

"Vi vil først og fremmest forsøge at rette op på DSB. Det har vi gjort på denne års finanslov ved at fjerne besparelserne, og det er vi ret stolte af. Så har vi stadigvæk ambitionen om, at vi i hvert fald gerne vil stoppe stigningen i billetpriserne." Sådan besvarede Helle Thorning-Schmidt ovenstående spørgsmål.