VORES VALG Thorning: 45 kroner for en pakke smøger
Helle Thorning er sikker på, at statskassen for gavn af dyrere cigaretter. Skatteministeriet og Forebyggelseskommissionen mener noget andet. Foto: Jens Dresling / POLFOTO
Newspaq fangede Helle Thorning-Schmidt for at tage en snak om cigaretter.

Helle Thorning-Schmidt anerkender ikke usikkerheden i beregningerne for statens indtægter, når prisen på en pakke cigaretter stiger ti kroner.

Hvad koster en pakke smøger i dag?

"Det er alt afhængig af, hvad det for nogle cigeretter. Jeg tror, en pakke koster 35 kroner, er det ikke det, man kan få en pakke smøger for?," siger Helle Thorning-Schmidt.

Den koster 36-37 kroner alt efter, hvad man ryger. Hvad skal den koste, når du bliver statsminister?

"En tier mere," siger Helle Thorning-Schmidt.

Hvor sikker er du på, at de penge rent faktisk lander i statskassen?

"Det er vi ret sikre på. Og det er altså ikke noget, jeg har fundet på. Det er noget Forebyggelseskommissionen bad Skatteministeriet om at regne ud. Og de nåede frem til de her tal. Så man er ret sikker på, at der er et skæringspunkt der, hvor vi har lagt prisen. Det betyder, at pengene rent faktisk kommer ind i statskassen og kan bruges bl.a. på bedre sundhed," siger Helle Thorning-Schmidt.

Men Forebyggelseskommissionen sagde også, at det kan svinge med helt op til én milliard. Hvad vil du gøre, hvis du ikke får de penge i statskassen. Du har jo givet en række valgløfter på sundhedsområdet?

"Vi har lagt os under Forebyggelseskommissionen. De er helt oppe på 50-51 kroner. Det er derfor, vi er ret sikre på, at pengene er der. Og vi kan jo ikke andet end bygge på de tal, som regeringens egne eksperter bruger. Det må være et trygt udgangspunkt for alle. Derfor har vi også i dag en diskussion mellem formanden for Forebyggelseskommissionen og Skatteministeriet," siger Helle Thorning-Schmidt.