Terrorsigtet har forbindelse til Enhedslisten

Enhedslistens ungdomsafdeling erkender nu, at en af de fem terrorsigtet venstre-ekstremister, var medlem af partiets ungdomsafdeling, SUF.
Den ene af de fem unge har været medlem af Socialistisk Ungdomsfront, SUF, der er Enhedslistens ungdomsafdeling. Arkiv
Den ene af de fem unge har været medlem af Socialistisk Ungdomsfront, SUF, der er Enhedslistens ungdomsafdeling. Arkiv Foto: www.colourbox.com

Torsdag blev de fem venstre-ekstremister fremstillet i Københavns byret, hvor de blev sigtet efter terrorparagraffen. Alle fem unge menes at have en nær tilknytning til det venstreradikale miljø omkring Ungdomshuset.

I dag afslører B.T., at den ene af de fem unge har været medlem af Socialistisk Ungdomsfront, SUF, der er Enhedslistens ungdomsafdeling.

"En af de sigtede har været medlem, men er det ikke længere. Han har ikke betalt kontingent siden 2009, og vi betragter derfor hans medlemskab som opsagt. Af hensyn til hvad vi normalt oplyser om vores medlemmer, kan jeg ikke sige, hvor længe han har været medlem," siger organisations-sekretær i SUF, Stefan Larsen til avisen.

Ifølge B.T. fremgår det af den sigtedes facebookprofil, at han er ven med en af Enhedslistens kandidater til Folketinget.

26. april blev fire af de sigtede anholdt ved Politiskolen i Brøndbyøster, hvor de forsøgte at sætte ild til politiskolen med molotovcocktails.

Politiet mistænker desuden gruppen for at ville at sætte ild til Christiansborg og den religiøse sekt Faderhuset, der stod bag nedrivningen af Ungdomshuset.

Kilde: B.T.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.