Terrorsigtede 3Fere tror på sejr i retssalen

Anton Nielsen og Viggo Toften-Jørgensen er på anklagebænken i dag. Midtvejs i retssagen ser de lyst på udfaldet af sagen.
Sagen mod de to 3F'ere ventes at blive afsluttet i dag i Københavns Byret.
Sagen mod de to 3F'ere ventes at blive afsluttet i dag i Københavns Byret. Foto: Per Johansen

"Indtil videre går det som, man kan regne med. Anklageren prøver at mistænkeliggøre os og vores motiver. Men det er han ikke sluppet ret godt fra."

Sådan lyder den direkte melding fra murer Anton Nielsen, som sidder på anklagebænken i Københavns Byret i dag sammen med tømrer Viggo Toften Jørgensen.

De er tiltalt for terror, fordi de via en colombiansk fagforeningsmand har sendt 10.000 kroner ind i den colombianske oprørsbevægelse FARC.

Pengene blev givet i 2008, og gruppen af københavnske håndværkere, som Anton Nielsen og Viggo Toften Jørgensen repræsenterer, har siden fået brev fra FARC om, at pengene er blevet brugt på et bibliotek.

Håndværkernes fagforening 3F tager skarpt afstand fra det, de kalder "justitsministerens forfølgelse" af de to håndværkere.

Men indtil videre går det altså ifølge Anton Nielsen meget godt i retssagen, som startede onsdag morgen.

"Vi er anklageren en stor tak skyldig. Der var flere gange, hvor vi synes, at han ufrivilligt blottede sig," fortæller Anton Nielsen til Newspaq og henviser til, at anklageren f.eks. har bevisført et brev, som håndværkerne har skrevet.

"Men det er et åbent brev, der har været optrykt i landets aviser for at informere folk - ikke for at lave illegal virksomhed," siger Anton Nielsen.

Efter frokostpausen venter de to sagføreres procedure og Anton Nielsens egne afsluttende bemærkninger.

"Jeg vil slå på, at humanitær hjælp til mennesker i nød ikke bare er en menneskeret, det en pligt, vi alle sammen har. Det er uantasteligt - også over landegrænser," siger Anton Nielsen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.