Terminal beskyldes for drikkepenge-tvang

Nye dankortterminaler med drikkepenge-funktion bringer kunderne i forlegenhed, mener CBS-professor. Sludder, siger branche-formand.
"Det er frækt og provokerende at betle om penge i et forum, hvor både tjeneren og de øvrige gæster bemærker, hvis man er smålig og ikke betaler," siger Torsten Ringberg, professor i afsætningsøkonomi ved Copenhagen Business School (CBS) til 24timer.
"Det er frækt og provokerende at betle om penge i et forum, hvor både tjeneren og de øvrige gæster bemærker, hvis man er smålig og ikke betaler," siger Torsten Ringberg, professor i afsætningsøkonomi ved Copenhagen Business School (CBS) til 24timer. Foto: Pressefoto, Nets

En ny dankortterminal, der giver kunderne mulighed for at sige 'ja' eller 'nej' til drikkepenge, er blevet populær på landets cafeer og restauranter.

Landets største udbyder af terminaler, Nets, oplever stor efterspørgsel på terminaler med drikkepengefunktion.

Det skriver 24timer.

"Det er især de store restauranter og cafeer, som gerne vil have drikkepengefunktionen. Jeg vil skyde på, at cirka hver fjerde ef­terspørger det," siger Nadir Dogru, der er salgskonsulent i Nets Merchant Solutions, til avisen.

Men spørgsmålet om drikkepenge på terminalernes skærme forarger Torsten Ringberg, professor i afsætningsøkonomi ved Copenhagen Business School (CBS).

"Med det spørgsmål bringer restauratørerne kunderne i forlegenhed, for det er frækt og provokerende at betle om penge i et forum, hvor både tjeneren og de øvrige gæster bemærker, hvis man er smålig og ikke betaler. Det er at lægge pres på kunden, og det er ikke god kundeservice," siger han til 24timer.

Hos brancheorganisationen Horesta kalder formand Jens Zimmer Christensen de nye terminaler for en 'del af den teknologiske udvikling'. Han kalder kritikken for 'sludder.'

"Den her måde er jo mindre synlig for andre gæster, end hvis man skal hive sine kontanter op af lommen. Og så skal jeg skynde mig at sige, at det ville være dårlig forretning at give kunderne en dårlig oplevelse. Så kommer de jo ikke igen," siger han til Newspaq.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.