Syrisk præsident indrømmer fejl
Diktatorer plejer ikke at være til at skyde igennem, men Syriens præsident indrømmer at hans sikkerhedsstyrker begik fejl i starten. Foto: AP, POLFOTO, HO
I et møde med FN's Sikkerhedsråd indrømmer præsident Assad, at sikkerhedsstyrkerne har begået "nogle fejl", men fastholder, at de er rettet.

Syriens præsident Bashar al-Assad er en presset mand. I sidste weekend ringede FN's generalsekretær Ban Ki-moon personligt til præsidenten, og også Syriens gamle venner i Tyrkiet beder ham stoppe volden mod civilbefolkningen øjeblikkeligt.

I går holdt al-Assad møde med brasilianske, sydafrikanske og indiske repræsentanter fra FN's Sikkerhedsråd, og her kom præsidenten med en usædvanlig indrømmelse.

Han "indrømmede, at nogle fejl blev begået af sikkerhedsstyrkerne i de første dele af oprørene," lyder det fra den indiske delegation ifølge The Telegraph.

Men i vanlig diktatorstil fastholder han dog, sin egen positive rolle. De "fejl" der måtte være blevet begået, er der blevet rettet op på, og ifølge de indiske repræsentanter, understreger han sit "engagement i reformprocessen, der skal få gang i et flerpartis demokrati."

En lidt anden opfattelse har folk på gaden formentlig. Menneskerettighedsorganisationer i landet hævder, at mindst 2.000 demonstranter og 400 regeringstropper har mistet livet, siden oprøret startede i marts.

Kilde: The Telegraph