Syrien kræver hastemøde efter rødt kort
Syriske demokratiforkæmpere får massiv international opbakning til deres kamp mod Assad-styret. Foto: Muzaffar Salman / POLFOTO
Det er et udtryk for et presset regime, når Syrien i dag forlanger hastemøde. Det vurderer mellemøstekspert.

Syrien beder nu Den arabiske liga om et hastemøde, skriver nyhedsbureauet AP.

Det sker efter de øvrige arabiske statsledere har givet Syrien en frist indtil på onsdag til at indstille angrebene på demonstranter. Ellers vil de blive suspenderet fra Ligaen.

Ifølge Al Jazeera forlanger Syrien, at det på mødet bliver diskuteret, hvad urolighederne i landet betyder for den arabiske verden, luder det på stats-tv i landet.

Peter Seeberg, der er studieleder ved center for mellemøststudier på Syddansk Universitet (SDU), mener, at beskeden fra Syrien vidner om, at trykket vokser på præsident Bashar Assad.

"Det er ganske givet et udtruyk for, at Syrien føler sig presset. Den arabiske liga er jo en vigtig aktør i Mellemøsten. Derfor tror jeg, at Syrien nu vurderer, at man er nødt til at gøre noget, fordi hvis den beslutning, som er vedtaget i Den arabiske liga, faktisk bliver gennemført, så kan det give problemer for Syrien," siger Peter Seeberg.

Hvis Syrien ikke opfylder betingelserne inden onsdag forventes det, at det internationale samfund vil indføre endnu hårdere sanktioner mod landet.

Informations korrespondent i regionen, Lasse Ellegaard, forklarede lørdag, at Tyrkiet formentlig vil blive det første land, der strammer sit greb om Assad og regimet i Syrien.

Kilde: Al Jazeera.com