Sygeplejersker hyldes: Deres indsats er uvurderlig
Landets sygeplejersker modtager dette års kvindepris fra ALT for damerne.
- Jeg er helt sikker på, at alle sygeplejersker vil blive super glade og stolte over at få den anerkendelse fra ALT for damerne, siger formand for Dansk Sygeplejeråd Grethe Christensen.
- Jeg er helt sikker på, at alle sygeplejersker vil blive super glade og stolte over at få den anerkendelse fra ALT for damerne, siger formand for Dansk Sygeplejeråd Grethe Christensen. Foto: Kristine Kiilerich

Sygeplejersker på landets sygehuse får nu et stort skulderklap. 

Bladet ALT for damerne uddeler hvert år en kvindepris, og i år går prisen til sygeplejersker som en samlet gruppe.

Prisen uddeles for at hylde kvinder, der har gjort en bemærkelsesværdig personlig indsats. Den er blevet uddelt siden 1983, men det er første gang, at den ikke går til en enkeltperson, men derimod til en samlet faggruppe. 

- Sygeplejerskernes indsats er uvurderlig. De er tilstede for os livet igennem, når vi har allermest brug for hjælp. Det vil vi meget gerne værdsætte. Derfor har vi besluttet i år at give Kvindeprisen til sygeplejerskerne som gruppe, siger chefredaktør på ALT for damerne Tina Nikolaisen i en pressemeddelelse.

Glad og stolt formand

Formand for Dansk Sygeplejeråd Grete Christensen modtager prisen på vegne af sygeplejerskerne, og hun er både glad og stolt.

- Jeg er helt sikker på, at alle sygeplejersker vil blive super glade og stolte over at få den anerkendelse fra ALT for damerne. Det er fantastisk godt set af jer, at vi her har en stor gruppe mænd og kvinder, som kæmper en brav kamp hver eneste dag og døgnet rundt for rigtig mange andre. De får megen anerkendelse fra patienter og pårørende, men møder ofte megen modstand, når vi gerne vil værdsættes lidt højere af arbejdsgiverne, siger Grete Christensen.

Flere prominente kvinder har modtaget prisen gennem årene. Sidste år var det den danske EU-kommissær Margrethe Vestager, der fik prisen "for at bide skeer med de store og bevare sine bløde sider". Også Lisbeth Zornig, Helle Thorning-Schmidt og kronprinsesse Mary har tidligere fået prisen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.