Sygeplejersken Lone advarer mod "total nedsmeltning": "Hospitalerne bliver kørt som fabrikker"
- Mange sygeplejersker er bange for at ytre sig og fortælle om de forhold, vi arbejder under. Men det er så vigtigt, at vi tør fortælle om konsekvenserne af politikernes nedskæringer, siger Lone Gregersen. Foto: Privat
"Vi skal turde fortælle om nedskæringernes konsekvenser," siger sygeplejerske Lone Gregersen.

"Kære patient og pårørende..."

Sådan indleder sygeplejerske Lone Gregersen et blogindlæg på Avisen.dk, som henover weekenden har hittet på Facebook.

I indlægget fortæller hun om den pressede hverdag, som mange sygeplejersker oplever, og opfordrer patienter og pårørende til at hjælpe de ansatte med at råbe politikerne op.

- Jeg har arbejdet i sundhedsvæsenet i 25 år og oplevet, hvordan der er blevet mere og mere travlt. Det fik mig til tasterne, fortæller Lone Gregersen til Avisen.dk.

Alvorlige fejl

Lone Gregersen arbejdede på Hvidovre Sygehus, før hun i januar skiftede til Københavns Kommune, hvor hun i dag er sundhedsfaglig konsulent.

- Vi havde så travlt, at vi hele tiden lavede fejl. Også alvorlige fejl, med konsekvenser for patienterne. Jeg følte at jeg måtte undskylde på systemets vegne, fordi jeg ikke havde tid til at gøre mit arbejde ordentligt, fortæller Lone Gregersen.

Hun er især bekymret for de 360 millioner kroner, som Region Hovedstaden skal skære i næste års budget.

Det kommer til at kunne mærkes blandt de tidligere kolleger på regionens hospitaler, understreger hun.

- Selvom jeg har mange års erfaring, blev jeg rigtig presset af situationen. Det er endnu værre for de yngre sygeplejersker. Det er som om vi er på vej mod en total nedsmeltning af sundhedsvæsenet. Hospitalerne bliver kørt som fabrikker, hvor tempoet hele tiden skal i vejret og alt skal kunne måles og tidsfastsættes. Det går jo ikke, siger Lone Gregersen.

Vigtigt at ytre sig

Det var et meningsdannerkursus i Lone Gregersens fagforening, Dansk Sygeplejeråd, der gav hende mod på at oprette et blogindlæg på Avisen.dk.

- Mange sygeplejersker er bange for at ytre sig og fortælle om de forhold, vi arbejder under. Men det er så vigtigt, at vi tør fortælle om konsekvenserne af politikernes nedskæringer, siger hun.

Lone Gregersen håber nu, at blogindlægget kan inspirere flere til at råbe op.

Særligt opfordrer hun patienter og pårørende til at stå frem og fortælle, når de har haft en dårlig oplevelse med sundhedsvæsenet.

- Jeg håber, at det kan give flere sygeplejersker, patienter og pårørende mod på at stå frem og sige fra i fællesskab. Politikerne skal ikke have lov at skjule sig bag vores tavshed, siger Lone Gregersen.

via Listen To News