Sygeplejeråd: Vi skal have en stressminister
Op mod 40 procent af sygefraværet i Danmark skyldes stress, derfor foreslår Dansk Sygeplejeråd nu, at en minister skal afsættes til kun at tage sig af arbejdsmiljø. Foto: Colourbox
Arbejdsmiljøområdet skal have eget ministerium - et ministerium for et sundt arbejdsmiljø, mener Dansk Sygeplejeråd.

Vi skal have en minister KUN med fokus arbejdsmiljø.

Sådan lyder opfordringen til den nye regering fra Dansk Sygeplejeråd, skriver Frederiksborg Amts Avis.

"I dag er arbejdsmiljøet en meget lille del af Beskæftigelsesministeriets resortområde, som lever en lidt gemt tilværelse i debatten," siger næstformand Dorte Steenberg til avisen og tilføjer:

"Samtidig lider alt for mange danskere af arbejdsrelateret stress og psykiske problemer. Op mod 40 procent af sygefraværet i Danmark skyldes stress."

Derfor mener sygeplejerådet, at arbejdsmiljøområdet skal skæres ud af ministeriet og i stedet have sit eget ministerium for et sundt arbejdsmiljø.

"Opgørelser viser, at psykiske arbejdsbelastninger medfører en ekstraudgift til sundhedsvæsnet på cirka 855 millioner kroner om året. Der er kort sagt behov for nye løsninger," lyder det fra Dorte Steenberg.

En af landets førende stressforskere, Bo Netterstrøm fra Arbejdsmedicinsk klinik på Bispebjerg Hospital, vil ikke tage stilling til, om oprettelsen af et arbejdsmiljøministerium er vejen frem. Men han siger til avisen:

"Jeg kan godt se idéen med en forebyggelseskommission, som skal se på, hvordan vi kan mindske sygefravær og mindske tilgangen til førtidspension. Hvis vi kan få løftet den sag op på bordet og får arbejdsmarkedets parter med på ideen, vil det være et stort skridt fremad."

Kilde: Frederiksborg Amts Avis