Svømmechef: Vi bliver forskelsbehandlet
Utilfredse danske svømmere mener, at det internationale svømmeforbund har rod i sagerne.

Den danske svømmelejr er stærkt utilfreds med, at svømmerne i 4 x 100 meter fri tidligere på dagen blev tvunget til at skifte badehætter.

Nu håber elitechef Lars Sørensen på, at den klage, han har sendt til det internationale svømmeforbund (Fina), kommer til at betyde, at danskerne i fremtiden alligevel må bruge den famøse badehætte.

- Svømmerne må og skal behandles ens, og det var dybt strabadserende og stressende for vores svømmere. Det betyder jo også, at vi resten af stævnet må svømme med noget andet udstyr, end det vi har brugt de seneste måneder.

Elitechefen beklager sig navnlig over, at andre svømmere fra andre lande fik lov til at stille op med badehætter, der var identiske med dem, de danske svømmere bruger.

- Vi vil gerne markere, at Fina ikke har en tilnærmelsesvis god nok procedure til at afgøre sådan nogle sager. Jeg har stillet mange spørgsmål i dag uden at kunne få et eneste reelt svar.

- Jeg skylder mine svømmere at klage over det her, for de var helt hylet ud af den, inden de gik ind og svømmede den holdkap.

Trods den alt andet end optimale forberedelse kvalificerede Jeanette Ottesen, Lotte Friis, Mie Ø. Nielsen og Pernille Blume sig til finalen i sjettebedste tid.

Finalen svømmes lørdag aften.

/ritzau/