Dansk OL-svømmer forarger ved DM
Den danske OL-svømmer Rikke Møller Pedersen forarger svømme-Danmark. Foto: Polfoto, AP, Wong Maye-E
Den danske OL-svømmer Rikke Møller Pedersens opførsel ved DM i svømning forarger svømmeeksperter.

Det vakte stor furore ved DM i svømning, da Rikke Møller Pedersen i finalen på 200-meter-ryg valgte at svømme brystsvømning, som hun satser stort på ved det kommende OL, skriver DR Sporten.

Svømmeeksperterne Claus Lyder og Ricki Clausen, der står bag hjemmesiden simma.nu, er godt fortørnede over den unge svømmers opførsel.

- Det her handler om, hvordan landsholdet og OL-holdet gebærder sig, og hvordan de fungerer som hold og som forbilleder for resten af svømmerne i landet.

- Det er ubegribeligt, at landstræneren kan have den holdning, at optrinnet i aften var i orden - OL-forberedelser eller ej, skriver de i et indlæg på simma.nu med overskriften "En farvel-fuck-finger til svømme-Danmark".

Claus Lyder og Ricki Clausen mener, at den unge svømmer bør respektere de andre danske svømmere.

- Der er noget helt galt, når man fra centralt hold lader hånt om den øvrige del af svømme-Danmark, både svømmere, trænere, ledere og officials, lyder det i indlægget.

Sportschef i dansk svømmeunion, Lars Sørensen, kan sagtens forstå kritikerne, men mener også, at man bør se situationen mere nuanceret.

- Det er selvfølgelig imod reglerne, men jeg vil gerne nuancere det lidt. På grund af OL-forberedelserne har Rikke kun haft to dage ved DM, og i de to dage lå der ikke 200-meter-bryst, og det ville hun gerne svømme.

- Så det var et forsøg på at optimere nogle få dage under DM set i forhold til, at hendes primære løb ikke var der, siger han ifølge DR Sporten.

OL i London er Rikke Møller Pedersens første deltagelse ved et OL. Hendes favoritdisciplin er netop 200-meter-bryst.