Svømmechef forbliver tæt ved bassinkanten
Dansk Svømmeunions elitechef Lars Sørensen skal efter OL være direktør i københavnsk svømmeklub.

Når OL i London er overstået, siger Lars Sørensen farvel på posten som elitechef for Dansk Svømmeunion efter 10 års ansættelse.

Men den tidligere europamester bliver i svømmesporten. Han har nemlig sagt ja tak til jobbet som direktør for Hovedstadens Svømmeklub, der med flere end 4000 medlemmer er landets største idrætsforening under Danmarks Idræts-Forbund.

- Selv om jeg også skal fungere som en slags sportschef i klubbens eliteafdeling, så kommer hovedvægten af mit arbejde til at bestå i at udvikle og udnytte det store potentiale, der findes i en forening af den størrelse, og det gælder jeg mig meget til, siger Lars Sørensen.

Han meddelte allerede i februar sidste år Dansk Svømmeunion, at han ville søge nye udfordringer.

Den 44-årige tidligere Holstebro-svømmer er uddannet cand.negot. og har tidligere blandt andet arbejdet som produktchef i kameravirksomheden JAI og som marketingkoordinator for lydkildeproducenten Osram.

Han overvejede også at vende tilbage til erhvervslivet igen, men det blev altså i sidste ende alligevel svømmesporten, der trak mest.

- Jeg har snakket med mange mennesker i mit netværk om det, og det gennemgående råd har været, at jeg skulle følge mit hjerte. Så det har jeg gjort, siger Lars Sørensen.

En af hans første opgaver som elitechef i svømmeunionen tilbage i 2002 var ansættelsen af Mark Regan som landstræner.

I samarbejde med australieren blev grundstenen til den nuværende elitestruktur lagt, og med den nuværende landstræner Paulus Wildeboer høster unionen i dag frugterne af det arbejde.

Siden Lotte Friis' bronzemedalje ved OL i Beijing for fire år siden har Danmark hver gang markeret sig flot ved internationale mesterskaber, og satsningen skulle gerne nå sit foreløbige højdepunkt i London, hvor målet er otte finalepladser og 1-2 medaljer.

Lars Sørensen stopper først i Dansk Svømmeunion 1. oktober. Hans afløser på posten som elitechef skulle snart kunne præsenteres og begynder sit arbejde 1. september, så der er en måneds tid til at overlevere i.

/ritzau/