Ledelsen nægter: Susann og kollegaerne får ingen julefrokost
Susann Carlsen. (Foto: Foto: Privat)
Det er udtryk for manglende anerkendelse fra ledelsen, når hospitalsansatte på gulvet skal holde for i spareøvelse, mener Susann Carlsen, fællestillidsrepræsentant for sygeplejerskerne.

Sjællands Universitetshospital er i store økonomiske kvaler. Ledelsen har på tre måneder sat sig for at finde de 25 millioner kroner, der mangler i budgettet.

Det betyder smalhals over hele linjen, hvor både læger og sygeplejersker må holde for.

Fra 12. september er der således begæret ansættelsesstop, og samtidig har ledelsen frabedt sig, at der bliver gjort brug af vikarer, selv om det måtte snerpe til ude på afdelingerne. Ligesom fastansatte heller ikke må dække huller i vagtplanen ved frivilligt ekstraarbejde. Og så er et af årets højdepunkter for personalegruppen, julefrokosten, blevet skåret væk.

Manglende anerkendelse

Susann Carlsen, sygplejerskernes fællestillidsrepræsentant, forstår ikke ledelsens prioriteringer.

- Vi føler, at os på gulvet, der er med til at det hele kører rundt, bliver straffet hårdest, siger hun til Avisen.dk og fortsætter:

- Når de så også sparer julefrokosten væk, så er det jo et udtryk for manglende anerkendelse fra ledelsens side, siger hun.

Patienter kan blive overset

Susann Carlsen frygter, at besparelserne i sidste ende vil gå ud over patienterne.

- Jeg håber ikke, at patienterne kommer til at lide overlast. Men det ved vi ikke, for vi har ikke stået i en akut situation endnu. Men hvis der bliver færre til at passe patienterne på afdelingerne, så kan nogle patienter komme til at vente længere på medicin eller på at komme på toilettet. Og fordi vi risikerer, at få mere travlt end vi plejer, kan vi i værste fald komme til at overse nogle patienter. Andre kan risikere at få deres operationer udskudt, forklarer Susann Carlsen.

Griber ud efter halmstrå

Ifølge fællestillidsrepræsentanten fik medarbejderne i juni at vide, at hospitalets økonomi var fin. Men blot seks uger efter, blev personalegruppen indkaldt til et nyt møde med ledelsen, hvor de blev præsenteret for dårlige nyheder.

- Jeg ved ikke, om ledelsen kunne have meldt anderledes ud i situationen, men man får indtryk af, at de griber ud efter hvert et halmstrå, de kan få. Det er klart, at lønningerne udgør en stor del af udgifterne, men det er uretfærdigt, at vi skal holde for. Det er de patientrelaterede ting, der er blevet brugt mange penge på, siger hun.

Sjællands Universitetshospital, der tæller hospitalerne i Roskilde og Køge, skal til efteråret implementere Sundhedsplatformen, som samler patientinformationer i én elektronisk journal, og ifølge Susann Olsen bliver det også en ressourcetung opgave for hospitalet.

Sygehusdirektør Henrik Villadsen forsikrer om, at de bebudede besparelser ikke kommer til at gå ud over patienterne.

- Patienterne kommer ikke til at mærke det, vores stramme økonomiske kurs skal ikke gå ud over servicen for den enkelte, men der kan komme længere ventetid på elektive (planlagte, red.) operationer, siger Henrik Villadsen til Dagbladet Køge ifølge TV 2 Lorry.

via Listen To News