Først blev de fyret: Nu ansætter region igen lægesekretærer

Lægesekretærer i Region Hovedstaden er blevet fyret, fordi læger selv skulle indtaste patientoplysninger i det nye it-system 'Sundhedsplatformen'. Men nu ansættes der på ny lægesekretærer i regionen.
Formand for Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen (S), er klar med penge til regionen, så der igen kan ansættes lægesekretærer.
Formand for Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen (S), er klar med penge til regionen, så der igen kan ansættes lægesekretærer. Foto: Nils Meilvang/Scanpix

Region Hovedstaden har afsat over 20 millioner kroner til at ansætte lægesekretærer for. Lægesekretærerne skal lave det arbejde, som tager lægernes arbejdstid med patienterne.

Det skriver Version2.

Lægernes sekretærer er ellers blevet fyret, efter det meget omtalte it-system, 'Sundhedsplatformen', blev taget i brug. 

Version2 skriver, at indførslen af systemet har fået kritik for at flytte fokus fra patienterne til computeren: " Med Sundhedsplatformen skal læger nemlig selv indtaste oplysninger direkte i systemet – frem for at indtale informationen til en diktafon, som så kan skrives ren af en lægesekretær," skriver Version 2. 

Men nu har Region Hovedstaden ifølge Version2 besindet sig: 

- Som politikere er vi selvfølgelig ikke tilfredse med, at syge og tilskadekomne borgere skal bekymre sig, om hvorvidt de kan få hurtig udredning og behandling, udtaler regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen ifølge Version2 og fortsætter:

- Heldigvis har vi en robust økonomi i Region Hovedstaden, der betyder, at vi kan investere 42 mio. kr. til dels at beholde eller genansætte lægesekretærer, så vi kan hjælpe lægerne med at komme væk fra skærmen og få mere tid til at undersøge og behandle patienter.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.