Styrelse går til politiet i Præstø-sag
Flere efterskoleelever har fået hjerneskader, efter der lange ophold i det iskolde vand i Præstø Fjord. Foto: Scanpix, Søren Steffen
Den alvorlige bådulykke i februar, hvor Lundby Efterskole havde elever på rotur på Præstø Fjord, bliver nu en politisag.

Søfartsstyrelsen vil nu foretage en politianmeldelse i den tragiske sag om Lundby Efterskole, der i februar havde et hold elever og lærere, som kæntrede på Præstø Fjord.

Specialkonsulent i Søfartsstyrelsen Anita Vedsø Larsen, siger til Newspaq, at der endnu ikke er indgivet en anmeldelse, men at den kommer snart.

"Vi har modtaget politiets materiale i sagen, og nu er rapporten fra havarikommissionens også lige blevet offentliggjort - og de skal vurderes sammen. Men vi kan allerede godt sige nu, at vi mener der er begået nogen overtrædelser, som efter vores opfattelse bør strafforfølges,", siger hun.

Specialkonsulent og jurist i Søfartsstyrelsen Anita Vedsø Larsen vil dog ikke præcisere, hvem der bliver politianmeldt.

"Jeg kan ikke udtale om, hvilke overtrædelser, der er begået eller hvem, vi vil politianmelde," siger hun.

I ulykken mistede en mandlig lærer livet, mens syv af 13 elever efterfølgende har været indlagt på et neurocenter i Hammel, fordi de pådrog sig hjerneskader under opholdet i det kolde vand.

Havarikommissionens længe ventede rapport om ulykken udkom i dag og kan læses her.