Strejke gav pote for håndværkerne
Togtrafikken i julen ser nu ud til at være reddet. Foto: Polfoto, (Jens Dresling) / POLFOTO
DSB's værkstedsarbejdere, der har strejket i tre dage, har nu genoptaget arbejdet, efter at ledelsen er begyndt at lytte.

Mange har siden i går bidt negle og nervøst fulgt med i udviklingen hos de strejkende værkstedsarbejdere, af frygt for at juleferien kunne komme i alvorlig fare.

Men nu ser det altså ud til, at juletrafikken er reddet, og at de togrejsende kan komme hjem til familien og holde jul.

"Vi har en følelse af, at vi nu er kommet ind i konstruktive forhandlinger. Vi skal have et møde igen i morgen, og jeg håber på, at det igen bliver konstruktive forhandlinger, og at vi når nogle positive resultater," siger Flemming Rasmussen til Newspaq.

Værkstedsarbejderne, der har strejket i tre dage, er nemlig gået i arbejde igen. Det blev besluttet på et møde blandt håndværkerne her til morgen.

Værkstedsarbejdernes landsformand Flemming Rasmussen mener, at DSB nu endelig lytter, og det er baggrunden for, at de har genoptaget arbejdet.

Ifølge ham har genoptagelsen af arbejdet intet med den voksende folkevrede over udsigten til manglende jule-toge at gøre, men udelukkende et spørgsmål om, at ledelsen igen er klar til konstruktive forhandlinger.

Dagen i dag byder dog stadig på masser af forsinkelser. Halvdelen af togene er nemlig stadig aflyst.