Store hospitaler tæt på regnkatastrofe

En kæmpe katastrofe lurede på Rigshospitalet og Hvidovre Hospital, da hovedstaden i weekenden blev ramt af det vanvittige skybrud.
Det var lige ved og næsten at 1.400 patienter måtte evakueres fra Rigshospitalet og Hvidovre Hospital, da himlen i lørdags åbnede sig.
Det var lige ved og næsten at 1.400 patienter måtte evakueres fra Rigshospitalet og Hvidovre Hospital, da himlen i lørdags åbnede sig. Foto: Ole Morten Nygård/public domain/wikimedia

Det massive skybrud i weekenden var tæt på også at få fatale menneskelige konsekvenser også.

To af landets største hospitaler Rigshospitalet og Hvidovre Hospital var meget tæt på at skulle evakueres på grund af oversvømmelserne, skriver Politiken.

Med tilsammen omkring 1.400 patienter balancerede de to hospitaler således på randen af en katastrofe.

"Det var helt forfærdeligt og noget af det værste, jeg har oplevet i min tid," siger Rigshospitalets lægelige direktør, Jannik Hilsted til Politiken.

På begge hospitaler var vandet ikke bare ved at tage strømmen, men også ligge nødstrømsanlægget dødt. Samtidig var vandet ved at ødelægge hospitalsudstyr for millioner, ligesom flere afdelinger stod under vand.

Men Rigshospitalet klarede med hjælp fra Beredskabsstyrelsen lige akkurat skærene.

"Men en af de mest ubehagelige ting var, at nødstrømmen var truet. Hvis det var gået galt, så var det gået rigtig galt," siger Jannik Hilsted.

Kilde: Politiken

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.