Støn og pladderromantik
Ups, så landede der lige en lille tuttenutte-romantisk julekomedie med kendisser på plakaten. The Holiday er en af den slags film, der kan skille kærestepar. Nyhedsavisen vurderede derfor filmen set fra begge køn.

 

Skamløst tidsspilde

Af Rene Fredensborg
refr@avisen.dk

Et lille tip: Se traileren og tænk over, om du virkelig er klar til at gennemgå over to timers tortur direkte fra Hollywoods mest klæbrige skuffe ? mens din (lidt for) romantisk anlagte kæreste klapper og småfniser og udbryder »ih« og »åh« hver gang Jude Law blinker.

For mig var det et pinefuldt møde med en overfladisk trailerfilm-instruktør (Cameron Diaz) og en kærlighedsknust sladderjournalist (Kate Winslet), der bytter bolig. De trænger begge til ferie ? og nye mænd. Gæt, hvad der sker!

Krukken Cameron Diaz møder gentleman-chamøren Jude Law, der begge er såååå bevidste om egen kendisstatus, at de tilsyneladende mest spiller sig selv ? på ferie. Dermed står de i vejen for en ellers småinteressant falling out of love-historie serveret af Kate Winslet og Jack Black.

Med som sidekick er den nu 91-årige Eli Wallach, der havde sin glansrolle i Den gode, den onde og den grusomme . I dette makværk er han hæderkronet filminstruktør, der guider Kate Winslet mod god filmsmag og ironiserer over filmindustriens blockbuster-power.

Hvis det ikke ligefrem er en syg og subtil joke, så er det ganske enkelt skamløst, at The Holiday på den måde gramser på gamle kvalitetsfilm, når den selv er så forudsigeligt slatten. Mit råd: Don t go there, boy...

*** *** ***

 

Feel good, så det driver

Af Anne Winther
anwi@avisen.dk

Undertegnede er knap så irriteret som min kollega, men guderne skal vide, at The Holiday er så sød som honning. Filmen er helt tydeligt designet til mit køn. Men som kvinde føler jeg mig i høj grad talt ned til og i mindre grad snøret.

Talt ned til fordi The Holiday består af den ene suk-scene efter den anden, hvor man benytter sig af både børn, dyr med pels og sydengelsk landidyl til at skabe den tykkeste pladderromantik. Helt galt går det mod slutningen af filmen i en over 15 sekunder lang scene, hvor Cameron Diaz bogstaveligt talt løber tilbage i armene på Jude Law – dog er solnedgangen erstattet med nyfalden sne.

Men jeg er vist ikke særlig repræsentativ for mit køn, eftersom flere af de kvindelige anmeldere sukkede og nååå ede højlydt under det, der helt sikkert er tænkt som årets store jule-blockbuster. Omvendt måtte selv jeg kapitulere et par gange, blandt andet da dårende dejlige Jude Law giver Cameron Diaz det blideste kys. Jeg fik simpelthen et lille sug i maven, og dér følte jeg mig snøret, fordi alt er lagt an på netop dét.

Kate Winslet gør The Holiday seværdig og er kort sagt det eneste troværdige element i filmen, hvorimod Cameron Diaz, som er langt højere betalt og burde holde sig til komedier, overspiller i en sådan grad, at det bliver amatøragtigt.