Støjberg tror uheldig jobudvikling kan vende

Nye tal viser, at under halvdelen af befolkningen nu forsørger den anden halvdel. Beskæftigelsesministeren er skuffet over udviklingen.
Køen på jobcenteret vokser voldsomt for tiden.
Køen på jobcenteret vokser voldsomt for tiden. Foto: www.colourbox.com

Kun 49 procent af befolkningen har et job, viser nye tal fra Beskæftigelsesministeriet.

Tallene inkluderer alle danskere, både dem der kan arbejde, og dem der ikke kan.

De nye tal skuffer beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V). Danmark er ramt af den verdensomspændende krise, men man skal ikke kun fokusere på arbejdsløsheden, siger hun.

Ministeren mener, at man skal se på langsigtede politiske og ideologiske løsninger for, hvilket samfund man ønsker. Så skal udviklingen nok vende.

"Det er ikke alene et spørgsmål om arbejdsløshed. Det handler om meget andet. Det er et spørgsmål om at skabe et samfund, hvor det altid kan betale sig at arbejde. Derfor har vi indført starthjælpen, kontanthjælpsloftet og 225 timers reglen," siger Inger Støjberg til Newspaq.

Udviklingen har for alvor taget fart efter Region Sjælland som den første tippede over til at mindre end halvdelen af befolkningen er i job.

Næste region ser blev Region Nordjylland, og så rullede bølgen hen over hele landet.

SF's arbejdsmarkedsordfører, Eigil Andersen, beskylder over for Newspaq regeringen for at have sovet i timen og forsømt at skabe nye arbejdspladser.

Men det er en forfejlet kritik, mener Inger Støjberg og peger på en række initiativer, hun og regeringen har taget.

"Der er ingen tvivl om, at det er en dårlig udvikling. Derfor har vi langt en tilbagetrækningsreform, en SU-reform og derfor jeg har indledt forhandlinger om en førtidspensionsreform," siger beskæftigelsesministeren.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.