Støjberg: Gratis praktikanter intet problem

Mange unge studerende vurderer, at de som gratis praktikanter fortrænger almindelige lønjob. Men beskæftigelsesministeren er ikke bekymret.
Beskæftigelsesminister Inger Støjberg ser intet behov for at få undersøgt, om de unge praktikanter fortrænger lønnede job.
Beskæftigelsesminister Inger Støjberg ser intet behov for at få undersøgt, om de unge praktikanter fortrænger lønnede job. Foto: Jens Dresling/arkiv / POLFOTO

37 timers arbejde om ugen med frokost eller et buskort som eneste belønning.

Det er ikke noget problem, mener beskæftigelsesminister Inger Støjberg.

En stikprøve foretaget af Berlingske peger på, at hver anden studerende blandt 300 adspurgte arbejder gratis på både offentlige og private arbejdspladser.

"Det er positivt, at studerende kommer ud og snuser til erhvervslivet på den her måde, for vi ved, at måden at komme ind på arbejdsmarkedet på, det er ofte at have et godt netværk på cv'et," siger hun til Newspaq.

Hun vil ikke umiddelbart forholde sig til, at en ud af tre studerende vurderer, at deres praktikstilling overflødiggjorde oprettelsen af et fuldtidsjob.

Men hun kalder diskussionen om, at den gratis praktikanter fortrænger ledige fra arbejdsmarkedet for bagvendt.

"Tværtimod kan man sige, at studerende på den her måde får adgang til arbejdsmarkedet. En adgang som nogle ellers ville have svært ved at få," siger hun.

Hos Dansk Magisterforening oplever formand Ingrid Stage, at arbejdsgiverne i stigende grad ser praktikanterne som en mulighed for billig arbejdskraft i situation, hvor kandidater går ledige i lang tid.

Men beskæftigelsesminister Inger Støjberg ser intet behov for at få undersøgt, om de unge blot er "gratis arbejdskraft".

"Umiddelbart synes jeg ikke, der er behov for undersøgelser. Jeg synes, at det er en positiv ting, at en lang række studerende får snuset til erhvervsarbejde, får udbygget deres netværk og noget, de kan skrive på cv'et," siger hun.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.