Støjberg: Kæresten er reduceret til weekend-ven
Inger Støjberg arbejder så meget, at hun næsten ikke når at vaske tøj.  FOTO: Scanpix
Udlændinge- og integrationsministeren har så travlt med livet på Christiansborg, at hun knap når at få bund i vasketøjet, eller se sin kæreste, som må tage turen til Himmerland, hvis han vil se hende.

Inger Støjberg er en travl dame, og selvom om hun hver dag møder ind på ministerkontoret i godt humør og går glad derfra, tærer det hårde arbejde på privatlivet, fortæller hun til HER&NU:

- Min største udfordring er så at få mit privatliv til at hænge sammen. Jeg har allerede trukket mange veksler på familie og venner, og min kæreste, må jeg nøjes med at se i weekenden. Heldigvis bor jeg et fantastisk sted i Hadsund, hvor jeg har nogle dejlige naboer. Fællesskabet er meget stærkt. Jeg har endda naboer, som vasker mit tøj.

Min opvækst har gjort mig stærk

Den 42-årige minister bor i Hadsund i Himmerland. Og det er langt fra hovedstaden, hvor hun til daglig træffer beslutninger.

Netop derfor må kæresten, Claus Jakobsen, også komme til hende i weekenderne, men de planlægger ikke at flytte sammen, fortæller hun. Ministerens kæreste er ansat ved PET og livvagt for kronprins Frederik. Han kom sidste år i fokus, fordi han fulgte efter kronsprinsen over en stormlukket Storebæltsbro.

Inger Støjbergs hovedfokus er at få styr på de sager i Danmark, der skal styr på, og så betyder det ikke så meget, hvor mange timer hun skal bruge på det. Hun er ikke typen, der vælter ved det mindste pres, og det takker hun sin gode opvækst for.

- Den opvækst er helt sikkert min ballast. Det her er selvfølgelig en test af, hvor solidt mine fødder er plantet. Men jeg vælter ikke. I hvert fald ikke på grund af det her, siger hun.