Trods udsolgte borde aften efter aften har restauranten Noma med tv-kokken Claus Meyer som en af ejerne, svært ved at tjene penge. Årsagen er den globale fødevarekrise, der på kort tid har sendt fødevarepriserne på himmelflugt, skriver Berlingske Business.
I 2007 tjente Noma godt 892.000 kroner mod 825.000 året før. Men i 2007 havde Noma en omsætning på 25,6 millioner kroner mod 20 millioner året forinden.
- Det er helt chokerende, hvor meget det skader os, at prisen for et kilo oksemørbrad på blot en måned kan stige med 30 kroner, siger køkkenchef og direktør for Noma, René Redzepi.
Selvom det koster mange penge at spise på en gourmet-restaurant som Noma, er det en kendt sag i restaurationsbranchen, at man ikke bliver rig af at eje et spisested i Noma-klassen. Derfor har folkene bag Noma overvejelser om, at åbne en god, gammeldags bodega.
- Vi vil gerne lave et mere tilgængeligt spisested, hvor mureren og advokaten kan mødes. Præcis som en dansk bodega var for 50 år siden. Planerne har været på bordet længe. Men vi har simpelthen haft svært ved at finde gode lokaler til en rimelig pris, siger køkkenchefen fra Noma til Berlingske Business.
En frokostmenu koster mellem 325 kroner og 495 kroner.
En aftenmenu på Noma består af syv retter og koster 850 kroner. En tilhørende vinmenu koster 700 kroner for syv glas vin.
Menuerne er fast.
Du kan også vælge mellem Nomas specialiteter. En tre-retters koster 745 kroner - dog 1.150, hvis du vælger hummer som hovedret.
Noma er en sammentrækning af Nordisk Mad.
Der er tre måneders ventetid til at få et bord på Noma.