Starthjælp-stop bomber integrationen tilbage
"Hvis man fra dag ét i Danmark kan få kontanthjælp, kommer man fra et lavt niveau til et højt niveau uden at lave noget. Det giver et integrationsproblem," siger DF's Peter Skaarup. Foto: Scanpix/Reuters/Alessandro Bianchi
Vi bomber integrationen tilbage til 90'erne ved at afskaffe de lave ydelser til f.eks. indvandrere, mener Dansk Folkeparti.

Det er en katastrofe, at regeringen afskaffer de såkaldte fattigdomsydelser som starthjælp, introduktionsydelse og kontanthjælpsloftet.

Det siger Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup.

"Jeg forudser, at vi bomber integrationen tilbage til 90'erne, hvor der ikke var styr på ret meget," siger han til Newspaq.

Det fremgår af det finanslovsforslag, som regeringen fremlægger torsdag, at rød blok vil fjerne de lave ydelser, som den borgerlige regering fik indført.

Peter Skaarup deler ikke regeringens bekymring om, at de lave ydelser sender folk ud i fattigdom.

"Starthjælp ligger på niveau med SU, så man har mulighed for at klare sig. Hvis man fra dag et i Danmark kan få kontanthjælp, kommer man fra et lavt niveau til et højt niveau uden at lave noget. Det giver et integrationsproblem," siger Peter Skaarup.

Også reglen om at to ægtefæller på kontanthjælp begge skal arbejde mindst 225 timer årligt for at fastholde kontanthjælpen droppes.

Socialminister Karen Hækkerup (S) vil gøre op med troen på, at fattigdom er vejen til arbejde.

"Vi vil ikke acceptere, at børn vokser op i så dårlige forhold, at de marginaliseres fuldstændigt fra det omkringliggende samfund," siger Karen Hækkerup til Newspaq.

Det koster statskassen 340 millioner kroner om året at afskaffe fattigdomsydelserne.