VORES VALG Spindoktor: Venstre stjal foto helt bevidst
Kampagnen nåede kun at køre i én dag, men debatten om kampagnen og følgevirkningerne af den har været indtil nu i folketingsvalget. Foto: Maria Bendix Olsen
VK-regeringen fik fremragende omtale ved at krænke fotografs rettigheder. Og nu betaler de gladeligt ved kasse 1.

Venstre stjal foto velvidende, at det kunne koste dem en sag på halsen. Sådan lyder det fra Lars Løkke Rasmussens (V) nyligt fratrådte spindoktor, Søs Marie Serup.

I dag har Venstre indgået forlig med fotografen, de snuppede billedet fra. Han har fået en hemmeligholdt erstatning, men uanset størrelsen har den været pengene værd. Det er der to grunde til, forklarer Serup.

"Alene hvad de fik i gratis redaktionel omtale på kampagnen, da den pludselig skulle trækkes tilbage, er mange penge værd," siger hun og fortsætter:

"Derudover flyttede det også dækningen af valgkampen ret markant. Der blev pludselig stillet mere kritiske spørgsmål til S og SF, som der ikke var blevet stillet før," siger Søs Marie Serup.

Mener du, det var omtalen af det stjålne foto i den kampagne, der gjorde, at Venstre så fik mulighed for at sætte nye dagsordner?

"Ja, eksempelvis når det gælder betalingsringen, der ikke fyldte særlig meget før kampagnen, men som har fyldt rigtigt meget siden."

Tror du, at Venstre med fuldt overlæg har brugt det billede velvidende, at det ville være en krænkelse af ophavsrettighederne, og at de nok ville få en sag på halsen?

"De har 100 procent vidst, hvad de gjorde. Hvis de kunne have valgt at indhente tilladelse, havde de gjort det, men i og med de vidste, at de aldrig ville have fået tilladelsen fra fotografen, valgte de så at springe op og falde ned på det. Og lave kampagnen uden at spørge om lov," slår Søs Marie Serup fast.