Spindoktor fik andenrangs sikkerhedstjek
Endnu engang rettes opmærksomheden mod spindoktor Andy Coulson. Spørgsmålet er, om premierminister David Cameron har beskyttet den skandaleramte eks-chefredaktør for News of the World. Foto: Polfoto, (AP Photo/PA, Dominic Lipinski) / POLFOTO
Den tidligere chefredaktør for News of the World fik ikke det sædvanlige sikkerhedstjek, før han blev ansat som David Camerons pressechef.

Normalt bliver premierministerens spindoktor i England udsat for det højeste sikkerhedstjek, inden han tiltræder sin stilling. Spindoktorne får samtidig sikkerhedsgodkendelse på højeste niveau og adgang til tophemmelige dokumenter.

Men netop Andy Coulson, nuværende spindoktor for David Cameron og tidligere chefredaktør for skandaleavisen News of the World, blev kun givet sikkerhedsgodkendelse på mellemniveau, og dermed blev han også kun udsat for et sikkerhedstjek på mellemniveau, skriver The Guardian.

Andy Coulson er for tiden mistænkt for at være involveret i avisen News of the Worlds aflytninger af blandt andre tidligere og nuværende engelske politikere.

Med den milde sikkerhedsgodkendelse, undgik han, at der blev gravet i hans økonomi og personlige forhold og ikke mindst at forholde sig til, om han sad inde med informationer, som premiereministerens sikkerhedsfolk burde kende til. I følge The Guardian koster et tjek på mellemniveau ca. 1250 kroner, hvilket svarer til en overfladisk gennemgang af allerede offentlige dokumenter.

Andy Coulson blev også tjekket af et privat konsulentfirma, men premierminister David Cameron vil ikke afsløre hvilket. Han afviser samtidig, at Coulson blev skånet for et grundigere tjek, som kunne have afsløret forhold, der bragte ansættelsen i fare.

The Guardian forventer, at sagen kan blive et stort problem for David Cameron. Han er i forvejen hårdt presset af oppositionen, som kritiserer, at Andy Coulson overhovedet blev ansat.

Kilde: The Guardian