VORES VALG

Spindoktor: DF kan redde regeringen

Trods dårlige meningsmålinger har statsministeren faktisk fortsat tre gode kort i ærmet. Som han dog ikke selv er herre over.
Alle meningsmålingsinstitutter forsøger til hver valgkamp at korrigere for alle de danskere, der ikke vil være ved deres kærlighed til Pia Kjærsgaard. Men det lykkes aldrig alligevel at ramme helt plet.
Alle meningsmålingsinstitutter forsøger til hver valgkamp at korrigere for alle de danskere, der ikke vil være ved deres kærlighed til Pia Kjærsgaard. Men det lykkes aldrig alligevel at ramme helt plet. Foto: Jens Dresling / POLFOTO

Løkke lever endnu. For selvom han er bagefter i alle målinger, er der tre faktorer, som gør, at han fortsat er helt med i kampen.

"Vi ved, at Dansk Folkeparti traditionen tro går 1,5-2 procentpoint frem til selve valget i forhold til sidste meningsmåling, sådan sker det altid," fortæller Søs Marie Serup, der har været spindoktor for Løkke.

Meningsmålingsinstitutterne har vanskeligt ved at forudsige netop resultatet for Dansk Folkeparti, for mange danskere er ganske enkelt fortsat flove ved at fortælle en telefoninterviewer, at de stemmer DF. Selvom de så gør det i stemmeboksen.

"Desuden skal man ikke fornægte statsmandseffekten. Uffe Ellemann førte stort over Nyrup i målingerne på selve valgdagen, men tabte alligevel. For folk tog det sikre, de satte kryds ved en siddende statsminister, og det kan Lars Løkke Rasmussen profitere på," forklarer hun.

Søs Marie Serup smækkede døren i Venstre med et anstændigt brag. Hun var ganske enkelt uenig i strategien, og sender også en stikpille tilbage til sine ekskollegaer.

"Den første uge var jo klodset og rodet. Venstre kom virkelig dårligt ind i valgkampen, men jeg må indrømme, at formkurven har været stigende siden da," forklarer Serup.

Der er en tredje og muligvis afgørende faktor for Løkke i forhold til at bevare sin gode taburet. Tvivlerne er blå.

"De mennesker, der først på selve valgdagen bestemmer sig, vælger oftest at stemme borgerligt," fortæller Søs Marie Serup.

Hun siger, at de store budskaber er skudt af, meeen... Smelter isen i Løkkes mave, har han fortsat mulighed for at trække kaninen. Helt op af hatten.

"For alle gælder det, at man kan komme med et kontroversielt budskab eller annonce på selve valgdagen. Der findes bestemt stadigvæk kaniner, men at spille sådan én på banen, er et risikabelt træk, der også kan give bagslag," lyder vurderingen fra Søs Marie Serup.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.