Spillesteder vil ikke BOYkotTE Outlandish
Ungdomsmedlemmerne fra Dansk Folkeparti ønsker »total boykot« af dansk multietnisk hiphop-band. Men det afviser formænd for både de danske spillesteder og de danske dj’s

Dansk Folkepartis Ungdom ønsker et »total boykot« af det, de kalder »islamist-bandet« Outlandish. Deres udmelding kommer, efter Outlandish for nylig har deltaget i islamkonferencen Reviving the Islamic Spirit i Canada.

Ifølge DFU blev der på konferencen opfordret til, at homoseksuelle skulle dræbes og jøder udryddes.

Ude af det gode selskab

»Outlandish har med deres deltagelse i islamistkonferencen i Canada meldt sig ud af det gode selskab. Ingen radiostation eller dj med respekt for sig selv kan spille Outlandish’ numre, når vi nu er bekendt med, at to af bandets medlemmer tilsyneladende mener, at bøsser og jøder skal slås ihjel,« hedder det fra Dansk Folkepartis Ungdoms formand, Kenneth Kristensen i en pressemeddelelse.

Smagsdommere

Men det afviser Jesper Nor-dahl, der er formand for sammenslutningen af spillesteder i Danmark, spillesteder.dk og leder af Amager Bio, at efterleve.

»Jeg har aldrig hørt noget så idiotisk – at et parti kan finde på det. Jeg er målløs. Jeg har faktisk aldrig oplevet noget lignende – og da slet ikke i forhold til Outlandish. Men som formand må jeg sige, at den sag må hver enkelt spillested vurdere. Jeg synes bare, det er katastrofalt at blande musik og politik sammen. Så kunne vi jo sidde og være smagsdommere hele tiden. Vi skal vælge ud fra et kunstnerisk kriterium,« siger Jesper Nordahl.

Også formand for Danish DeeJay Organization, Morten Brønnum, er forundret. Han mindes ikke tidligere at have oplevet, at politikere har opfordret til boykot af bestemte musikgrupper.

»Jeg kan slet ikke tage det alvorligt, og jeg har ikke tænkt mig at gå videre med DFU’s opfordring. Der har alle dage eksisteret politisk musik, og som dj forholder man sig mest til musikken og festen og ikke til teksterne – medmindre teksten direkte opfordrer til had og vold. Jeg har aldrig bemærket den slags opfordringer i Outlandish" musik, som jeg i øvrigt heller ikke spiller særlig tit,« siger Morten Brønnum.

Allerede i 2004 beskrev Kenneth Kristensen i en artikel i Dansk Folkepartis Ungdoms medlemsblad, Dansk Toppen, bandets flirt med islamisk ekstremisme. Og for nylig har også Trykkerifrihedens Tidsskrift Sappho beskrevet Outlandish som en propagandakanal for islamismen.

Det er sket med argumenter om, at nogle af deltagerne på konferencen i Canada er fremtrædende islamister. For eksempel deltog den radikale britiske imam Ri-yadh ul-Haq, der tidligere er blevet nægtet indrejse i Canada, fordi han havde kaldt hinduer og jøder for de bitreste fjender af muslimerne og lovprist martyrdøden i islam.

Integrationshjælp

Ifølge hjemmesiden for konferencen Reviving the Islamic Spirit er formålet blot at hjælpe unge muslimer med integration og kommunikation.

Hverken medlemmer fra bandet eller deres pladeselskab SonyBMG har ønsket at udtale sig om sagen.