Sosu'er sure over nye uniformsregler
Udfordringer med nyt it-system og utilfredshed med nye uniformsregler har ramt hjemmeplejen i Aarhus, fortæller Inge Jensen Pedersen, formand hos FOA Aarhus. Foto: FOA Aarhus
Hjemmeplejerne i Aarhus Kommune er utilfredse med, at de nu skal iklæde sig uniform. Samtidig oplever de øget arbejdspres grundet nyt it-system. Flere steder har personalet holdt faglige møder.

En ny elektronisk borgerjournal fungerer dårligt og presser hjemmeplejen til det yderste, mener hjemmeplejerne i Aarhus Kommune, som nu er begyndt at holde faglige møder.

De er også utilfredse med, at de ikke længere kan mødes om morgenen for at koordinere og informere hinanden. Endelig er de også sure over, at de nu skal til at bære uniform.

Det skriver Aarhus Stiftstidende.

Uniformerne bliver stillet til rådighed af kommunen, og de skal have flere rene sæt af arbejdstøjet hængende derhjemme. 

Formand hos FOA i Aarhus, Inge Jensen Pedersen, fortæller, at problemerne i hjemmeplejen flere gange har fået de ansatte til at slå hovederne sammen.

- Efter de faglige møder har vi været i dialog med ledelsen, der siger, at den arbejder på højtryk med at løse problemerne. Den står fast på, at medarbejderne skal møde hos borgerne, men vil samtidig prøve at finde et rum for, at de kan snakke sammen - det skal bare ikke være hver morgen, fortæller Inge Jensen Pedersen til Aarhus Stiftstidende.

Hygiejnehensyn

Kontorchef hos Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune, Jens Lassen, fortæller, at de nye uniformsregler ikke er besluttet i Aarhus.

- Af hensyn til hygiejnen skal vi stille i arbejdsbeklædning. Det er ikke noget, vi selv bestemmer i Aarhus. Jeg kan godt se, at det ikke er optimalt, at medarbejderne skal stille i arbejdsbeklædning hos borgerne om morgenen og have det på hjem, når arbejdsdagen er slut. Det optimale ville selvfølgelig være, at de kunne skifte tøj på arbejdsstedet - men hvis de vil det, må de gøre det i deres fritid, siger Jens Lassen.

Et problem med det nyt it-system er, at det ikke tager højde for transporttid mellem borgerne.

Sundhed og Omsorg lytter til de problemer, medarbejderne har, og vil forsøge at planlægge luft mellem besøgene.