Administration 

Søren Baastrup: Mordmysterier og Messi fra Falster

Debat
2 kvinder og nogle mænd omkring dem smiler
(Foto: Lotta Lemche/ TV 2)

Vores faste tv-kommentator gennemgår løbende, hvad der sker i TV 2 Plays realityserie ”Bachelorette”. Så kan du stadig snakke med, selvom du ikke selv gider se den. Vi er nået til afsnit 10, 11 og 12.

Jeg er i gang med at se realityprogrammet ”Bachelorette” på TV 2 Play. Vi er nået til fjerde uge og afsnit 10, 11 og 12. Hvis du ikke fik læst gennemgangen i sidste uge, så må du lige selv lede efter den et sted her på siden. Ellers fatter du muligvis ingenting. Det gør du muligvis ikke alligevel.

Afsnit 10

I sidste uge sluttede vi på en vaskeægte cliffhanger. Julie havde noget vigtigt, hun ville sige til drengene. I denne uge viser det sig, at cliffhangeren er lige så åndssvag, som hvis helten i en gammel western viser sig at stå på en lang stige, og slet ikke hænger i fingrene ud over klippekanten alligevel.

– Nogen af jer synes, det er svært at mærke mig og komme ind på livet af mig. Men det er svært for mig at åbne op så hurtigt. Jeg tror, det kræver lidt mere tid for mig, jeg håber, I vil mig den tid, siger Julie.

Hun fortsætter med at undskylde, at hun ikke har været en slut og kysset med nogle af drengene endnu. De har jo trods alt kendt hinanden i over en uge. Det er virkelig kun i den her slags programmer, man hører den slags undskyldninger. Og så måske til TV 2’s firmafester.

– Jeg har lyst til at kramme hende og sige, det nok skal gå, siger Mette.

Hun har også sit på det tørre, for hun har allerede snavet de første tre-fire stykker.

– Jeg synes, det er befriende. Jeg har savnet noget fra Julie, tilføjer Rasmus.

Den nye generation af unge mænd er bare så rummelige.

– Jeg håber på en ny chance fra alle fyrene, siger Julie, og det ser ud som om, hun nok skal få den.

Bagefter kommer den roseceremoni, vi ikke nåede i sidste uge, men jeg ser den ikke, for der kommer en sms fra redaktøren.

– Gider du godt lade være med at lave reklame for din bog i denne uge? spørger han.

– Hvad mener du? svarer jeg.

– Jeg så godt, hvad du skrev i sidste uge. Men du får penge for at skrive om tv. Hvis du bare bruger pladsen på at reklamere for dig selv, så skal du betale for det, skriver han.

Han hentyder til, at jeg i sidste uge kom til at fortælle, at jeg i denne uge – i dag, faktisk – udgiver en ny true crime-bog. ”Dybeste mørke skjuler mit ansigt,” hedder den, og den handler om 12 uopklarede, danske mordmysterier.

– Undskyld, det skal ikke ske igen, skriver jeg.

Rødhårede Mikkel får ingen rose og bliver sendt hjem. Meth Sheeran eller ”Ed Sheeran fra wish.com”, har jeg tidligere kaldt ham, og det er fint, han er ude nu, for jeg kan ikke finde på flere øgenavne.

Dagen efter spiser drengene morgenmad i bar overkrop. Det er klamt. Hvorfor gør man det? Imens besøger vært Petra Nagel Julie på hendes værelse. Hun vil sikre sig, at Julie er okay efter gårsdagens bodsgang.

– Man skal passe på sig selv og sit hjerte. Men man skal også passe på, at man ikke kommer til at passe lidt for godt på det, siger Petra til Julie.

Det var vist nogenlunde det samme, Heidi Fleiss sagde til sine ansatte i sin tid. Hvis du ikke ved, hvem Heidi Fleiss er, så må du lige google det.

Petra Nagel er i øvrigt med i den nye sæson af ”Stormester”, og det kan min kone godt lide. Hun synes, Petra er sjov. Derfor kommer I ikke til at høre mere negativt om hende fra nu af. Happy wife, happy life.

– Vi skal nok bare have lidt tid og lære hinanden at kende, siger Julie.

– Det er så gode ting, du siger lige nu, siger Petra, så Julie siger tingene igen.

Bagefter er der fest. Chok.

– Så skal vi på floor, råber en af drengene, hvorefter der følger utrolig mange minutter med dårlig elektro-musik og billeder af unge mennesker, der danser åndssvagt.

Det spoler jeg over. Jeg er vokset op med MTV, så den slags gider jeg ikke se på. Hvis du ikke ved, hvad MTV er, så må du lige google det.

Bagefter leger deltagerne den nyklassiske leg ”Jeg har aldrig …”. I ved, den man legede på gymnasiet, når man skulle finde ud af, hvem af pigerne, der var mest billig. Umiddelbart tegner det til en kort fornøjelse at introducere den i ”Bachelorette”, men overraskende nok giver den en del drama. Mette bliver nemlig tvunget til at indrømme, at hun har kysset med flere af drengene, og det synes de ikke om. Nu bliver jeg for alvor forvirret. Det er et åndssvagt program, det her. Næh, hvis du vil opleve noget ordentligt, velproduceret kultur, så køb min nye … nej, ikke noget. 

Afsnit 11

Hvilken slags koldskål synes I er den bedste? Vi har en mindre debat om det herhjemme. Skriv jeres svar i kommentarfeltet.

Petra har en bekymringssamtale med Julie og Mette. Ikke den slags bekymringssamtale, som deres mødre eller sundhedsmyndighederne nok burde have. Mere en om, at de måske er ved at forelske sig i de samme drenge. Derfor skal de hver vælge en dreng, de vil på date med om aftenen, på samme tid.

Spændingskurven i det her program er helt flad.

Drengene diskuterer stadig, hvem der har kysset med Mette. Alexander er sur, fordi Mads har løjet. Boris har pandebånd på, jeg ved ikke hvorfor, og Adam har et sugemærke, der dog muligvis bare er noget udslæt og resultatet af, at han ikke kan finde ud af at barbere sig. Men så kan han sikkert så meget andet. Nej, vent, streg det sidste.

– Jeg synes bare, det hele er mærkeligt, siger Rasmus, der som bekendt engang har tisset i en voksenble på TikTok.

Det går mere og mere op for mig, hvor vigtigt det er, at vi ikke skærer ned på hverken folkeskolen eller ungdomsuddannelserne.

Nå, men Mette vælger Boris og Julie vælger Mads og Rasmus er skuffet, fordi det alligevel ikke er så sjovt, når den, man gerne vil kysse, er en slut. De andre er enige.

– Hvad syntes I om festen? spørger Stig de andre.

– Det var noget pølle. Det var bare en stor mingle. Og så kunne man gå og være træt af, at pigerne ikke valgte en. Igen, siger Nicolai.

Det virker som om, det er ved at gå op for de fleste, hvad programmet går ud på.

– Det er umuligt at vide, hvad der er inde i de to kvinders hoveder, siger Alexander, og det er muligvis det mest rigtige, der sagt i denne uge.

Altså, ud over det med, at du burde læse min bog.

Adam og Morten spiser pandekager, mens de diskuterer livets besværligheder, og nu har jeg lyst til pandekager. Så glem det med koldskål alligevel. Desværre kan jeg ikke lave pandekager. Altså, jeg kan heller ikke lave f.eks. koldskål, men det kan man jo købe. Man kan også købe pandekager, det ved jeg godt, men det synes jeg bare virker så pinligt. Hvad tænker I?

Da Mette og Boris er gået afsides, skænker hun ham et glas champagne.

– Hvad tænker du om, at jeg tog dig med? spørger Mette, men jeg hører ikke svaret, for da kameraet klipper til Boris, er glasset væk.

– Adam og jeg kyssede i grotten, siger Mette også.

– Det er jo derfor, vi er her. Jeg kan godt lide dig, men ved, du er her for alt muligt. Du er på en rejse, siger han, og det har han jo i hvert fald ret i.

Helt til Mexico.

– Nu regner det. Det er romantisk, tilføjer han.

Det ved jeg nu ikke, om det er, men det virker, for i næste øjeblik kysser de.

Ovre hos Julie og Mads er stemningen mindre elektrisk.

– Tak, fordi du vil komme med, Massi, siger Julie.

Ja, hun kalder ham ”Massi”. En sammenblanding af Mads og Messi. Det er nu meget sødt. Også selvom sammenligningen er lidt tynd. Messi har trods alt lige fået tilbudt 12 milliarder kroner for at spille tre år i Saudi-Arabien, mens Mads lige har købt et hus på Falster. 

Afsnit 12

Boris fortæller de andre drenge, at han har kysset med Mette aftenen før. Og indrømmer, at det ikke er første gang.

– Hun fortrød faktisk, at hun ikke havde kysset mig allerede oppe i flyet, siger han.

Jeg går ud fra, han mener dengang de var ude at flyve i et lille sportsfly på deres første date. Ikke, da de sad i flyet på vej til Mexico. Så billig er Mette nok trods alt ikke. Nej, vent, streg det sidste.

Adam har også kysset med Mette, men tager Boris’ indrømmelse pænt. Han ser glad ud. Men han har også fået styr på sin skægpest, ser det ud til.

Messi fra Falster har ikke kysset med Julie, men vil gerne, siger han, og det er de andre sure over, for han har også kysset med Mette. Han prøver at forklare sig, men pludselig kommer Julie og afbryder dem. Hendes implantater har vist rykket sig i varmen. I hvert fald sidder den ene brystvorte helt oppe under armen.

Nå, Julie inviterer Adam og Markus på picnic. Altså, skovtur, som det også kaldes på dansk. Med den detalje, at den skal foregå på hotellets tagterrasse.  Markus er ham, der er en slags musiker. Han ligner også lidt Christian Brøns fra ”Big Brother”. Altså, hvis nogen havde slået Christian Brøns i hovedet med hans guitar. Hvis du ikke ved, hvem Christian Brøns er, så må du lige google det. Hvis du ikke ved, hvad ”Big Brother”, så var det et semi-kedeligt realityprogram, der dog havde det sympatiske træk, at man havde låst deltagerne inde.

– Jeg elsker bare tagterrassen, siger Markus.

Den slags filosofiske betragtninger gider den mere jordnære Adam ikke høre på, så han graver dybt i kassen med originale date-spørgsmål.

– Hvor ser du sig selv om ti år? spørger han Julie.

Hun svarer noget med, at hun gerne vil have et liv, hvor hun hygger sig hver dag. Det synes Adam er fedt.

– Sådan en torsdag, hvor man bare har haft en dårlig dag, og så bare lige tager noget fucking lækkert tøj på og spiser en middag, siger han.

De andre siger ikke noget.

– Det er fandeme hyggeligt have sådan en chill, siger han.

– Det er fucking hyggeligt, siger Julie.

Bagefter er der mere mingling, og her kysser Julie endelig med nogen. Puha. Endnu en sjæl reddet. Og så er der roseceremoni igen, men I må lige få resultatet næste gang. For redaktøren har lige sendt en sms, og han vil gerne have min tekst NU.

– Jeg skal skynde mig ud af døren, for jeg skal til Falster og holde foredrag om ”Matador,” skriver han.

– Okay, jeg afleverer med det samme. Men så vil jeg også have lov at nævne min bog, svarer jeg.

”Dybeste mørke skjuler mit ansigt – 12 danske mordmysterier”. 416 sider. Nu på Mofibo eller i en velassorteret boghandel nær dig.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Portræt af Søren Baastrup
Søren Baastrup er forfatter, freelancejournalist og Avisen.dk's faste anmelder. Foto: Privat

mønter og pengesedler på bord
Livsstil

Brug efteråret til

at polstre dig

økonomisk

Nyheder

Ny sag på Herlufsholm

undersøges

kvinde smiler
Kendte

Özlem Cekic: Succes

lugter lidt af armsved

computerskærm med fejlmeddelelse
Krimi

Videresolgte 500.000

loginoplysninger

politibil holder på vej
Krimi

Politi hentede hund

efter shitstorm

scene fra film
Film og TV

Ulf Pilgaard: Tilbage

i Nattevagten

mand går under lysekroner
Kendte

Bjarne Riis: Det er slut

tre apple-telefoner på række
Nyheder

Er du Apple-bruger:

Opdater nu

politiafspærring foran værtshus
Nyheder

Skyderi på værtshus:

To døde 

hund ligger på bord
Dyreliv

Dyrlæge advarer: Det

kan forgifte dit kæledyr

politiafspærring foran hus
Krimi

Efter sprængning:

Politi massivt til stede

par poserer
Film og TV

I vildrede før

Vild med dans

kampfly i luften
Nyheder

Mystisk flystyrt: Jeg har

en pilot i baghaven

kvinde på scene
Kendte

Chikane og mobning:

Stjerne sagsøges igen

En politibil med udrykning.
Krimi

Tidligere medarbejder

på skole sigtet for

voldtægt af mindreårig

Justitsminister Peter Hummelgaard
Nyheder

Vil ikke straffe

bifald af

koranafbrændinger

Ro kopper to-go kaffe fra McDonald's.
Helt vildt

McDonalds sagsøgt

for brandvarm

kaffe - igen

En havn med mange containere
Krimi

Efter afsløring: Nu

går politiet ind i sagen

En fodbold på en fodboldbane.
Nyheder

Vandt 107.000

på vildt odds

Bier sidder i en klump.
Nyheder

59-årig mand dræbt

af bisværm

En masse forskellige piller på et bord.
Krimi

Sendte kilovis af

ketamin med posten

En radiator tæt på
Nyheder

Tusindvis får afslag

på varmecheck

DR udefra
Film og TV

Lukker flere

programmer: Det er

ikke en spareøvelse

En kvinde med fedtet hår og uren hud.
Krimi

45-årig kvinde efterlyst:

Stjæler dyrt kød og vin

En masse folk og politi på perronen.
Krimi

96-årig mand i

klemme mellem

tog og perron

kornmark
Nyheder

50 millioner

til danske landmænd

mand og kvinde
Kendte

Heick på skadestuen: 

Skreg af smerte

røg og udrykning
Krimi

Blodbad:

1000 svin dræbt

portræt af mand på scene
Kendte

Rod Stewart:

Sidste gang i Danmark

køer
Nyheder

Kontrol: Hver fjerde overtræder reglerne

portræt af kvinde
Kendte

Stine Bramsen: Jeg

endte som en nikkedukke

portræt af mand
Nyheder

Ukraine:

To personer meldes dræbt 

portræt af mand
Nyheder

Trump meldt død

portræt af kvinde
Kendte

Vild med dans:

Comeback til Mia Lyhne 

Nyheder

Tæt på aftale i Hollywood

portræt af to mænd
Nyheder

Kong Charles: Vil

være venner med Frankrig

en cykel
Krimi

Tyve stjal cykler for

99.000 kroner

på 40 sekunder

en varevogn
Nyheder

Her er den mystiske hæveautomat, som kan hvidvaske pusherpenge

et opladestik
Nyheder

Apple har ikke

droppet Lightning

en bygning med en café
Nyheder

Kaffe-kæde sendt i
knæ af forglemmelse

udrykningskøretøjer ved brand
Krimi

Dramatisk brand:

Taget faldt

ned over dyrene

bil indhyllet i sne
Nyheder

Svensk by drukner i sne

kig ud af flyvindue
Nyheder

Lotto-millionær:

Vi skal rejse, men

kun på afbudsrejser

portræt af mand
Kendte

Niels Hausgaard: 
Død i 18 minutter

en mand taler
Nyheder

Zelenskyj i FN: Verden kender sandhed om krigen

politi arbejder
Krimi

Politiet ændrer signalement på gerningskvinde

et par
Kendte

Kendis-designer kaster sig ud på dybt vand i Vild med dans

en tennisspiller i aktion
Sport

Tauson kollapser på banen

billede af politibil
Krimi

Truede med drab på skoler - mand anholdt

en bygning
Krimi

Anklage:

Krænkelser på spejderture

portræt af mand
Kendte

Seebach:

Bryder med bror

Nyheder

Aktie stryger i vejret

huse
Nyheder

Nationalbanken: 
Godt nyt til boligejerne

paraplyer
Nyheder

Her er der udsigt til sol og 25 grader

portræt af kvinde
Kendte

Lisbet Dahl:

Jeg er meget blid

folkemængde
Nyheder

USA og Rusland er enige

portræt af mand
Nyheder

Erdogan: Utålelige

koranafbrændinger 

brandbiler
Krimi

Voldsom brand: Ældre

mand i kritisk tilstand 

mand og kvinde
Nyheder

Vil skilles fra voldtægtsdømt

portræt af mand
Nyheder

Biden nægter sig

skyldig i våbenanklager

færge
Nyheder

Trafik over

Storebælt igen tilladt

forsamling af mennesker i stor bygning
Nyheder

Zelenskyj: De bruger madmangel som våben

volvo-logo
Nyheder

Slut med dieselbiler

flåt
Nyheder

Ni smittet med

virus i Danmark

portræt af mand
Kendte

Thomas Eje:

Lisbet Dahl elsker mig lidt

portræt af mand
Nyheder

Villy Søvndal

bliver nummer tre 

blå blink
Krimi

Betjent dømt: 

Frygtede for sit liv

portræt af mand
Nyheder

Ulrik Wilbek:

Sygemeldt måneden ud

portræt af mand
Kendte

Mandefald: 

Han skrider også

kampvogn med kanon
Nyheder

Russiske

kampvogne til Ukraine

en mand kigger på fotografen
Film og TV

Jesper Buch forlader

Løvens Hule efter ni år

cookies i et fad
Nyheder

Cookies tilbagekaldes

kampvogne på dækket af skib
Nyheder

Danmark køber 45
kampvogne til Ukraine

en mand smiler
Kendte

Kåre Quist sælger til millioner under prisen

En vaskemaskine med tøj i.
Nyheder

Elpriserne styrtdykker

hjul på en lastbil
Nyheder

Ekstra lange lastbiler kommer på vejene efter nytår

en præst
Nyheder

Biskop fik guldkors til 48.500 kroner

seks personer stillet op til fotografring
Kendte

Løve forlader hulen: - Derfor stopper jeg

en mand
Nyheder

Elon Musk gør klar
til vild beslutning

Underholdning

Kronprins Frederik bliver æresmedlem af fransk yachtklub