Administration 

Søren Baastrup: A Baboon bachelorette bankrådgiver

Debat
To piger med en rose
(Foto: Lotta Lemche/ TV 2)

Vores faste tv-kommentator gennemgår løbende, hvad der sker i TV 2 Plays realityserie ”Bachelorette”. Så kan du stadig snakke med, selvom du ikke selv gider se den. Vi begynder med afsnit 1, 2 og 3.

Så skal vi til det igen. De seneste somre har TV 2 Play sendt et par unge mænd til et eksotisk sted, hvor de skulle udvælge en partner blandt en masse unge damer i programmet ”Bachelor”. I år er det to unge damer, der skal vælge mellem en masse unge mænd, og programmet hedder ”Bachelorette”. Fordi det med danske tv-titler bare er so last year. Jeg er blevet bedt om at se ALLE 27 f%#€#!#! afsnit og genfortælle dem til Avisen.dk’s læsere, så I som sædvanlig kan snakke med i kantinen, uden selv at spilde tiden foran fjernsynet. Der kommer tre afsnit om ugen, og jeg laver et referat hver fredag. Okay? I ved jo godt, hvad det går ud på, så lad os komme i gang. Det bliver en lang sommer.   

Afsnit 1

I år er vi i Mexico. Man kan ellers sagtes lave dårligt tv i Danmark, men vært Petra Nagel har muligvis haft brug for at komme lidt væk, efter hun i programmet ”Petra slukker strømmen” uforvarende kom til at vejlede danskerne i, hvordan man nemmest begår selvmord.
Hvis du ikke støder på Petra mere i denne gennemgang, så skyldes det i øvrigt, at hun ikke rigtig har nogen funktion i ”Bachelorette” – andet end at dingle rundt i sin Cirkus Arena-garderobe og se ud som om, det hele er meget alvorligt.
Årets to hovedpersoner hedder Mette og Julie. Det er dem, der skal vælge og vrage blandt en masse mænd. Mette er 33 år. Det er gammelt i reality-sammenhæng. Hendes muligheder for en tv-karriere bliver hurtigt færre og færre. Det gør hendes levedygtige æg også, men måske tikker det biologiske ur i en anden tidszone i Mexico. Mette deltog også sidste år, hvor hun i sidste øjeblik blev skrottet af den mandlige bachelor, men i år er det altså hende, der får lov at knuse mændenes hjerter.

– Jeg søger kærligheden seriøst nu, for jeg er færdig med at fjante rundt, siger hun.

Nye seere må forstå, at man i reality-parallelsamfundet regnes som et seriøst menneske, når man tager om på den anden side af jorden for at kysse eller knalde sig igennem 17 mænd, man ikke kender. ”Fjante” er mere sådan noget man gør i ”Paradise Hotel” og den slags.

En smilende kvinde
Foto: Lotta Lemche/TV 2

Julie er 26 år. Hun arbejder til dagligt som Customer Success Manager. Jeg har absolut ingen idé om, hvad det betyder, men nye seere må her forstå, at deltagernes civile arbejdstitler i de her programmer generelt er sværere at udrede end en von Trier-film.
Det er efterhånden mange år siden, det bare handlede om at finde på noget med ”A” og ”B”, så man kom op at stå øverst i Ekstra Bladets rubrikannoncer. Hold nu kæft, Iben Maria Zeuthen, det er bare for sjov.
– Jeg falder typisk for en fyr, der er et stabilt sted i sit liv, siger A Baboon Julie.
Her må nye seere forstå, at ”stabil” i den her verden ikke er det samme som at have en uddannelse eller et arbejde. Det er mere sådan noget med at huske at børster tænder og tage sin klamydia-medicin hver dag.

Julie glæder sig til sit livs mest eksotiske rejse til Mexico, siger hun. Hun tæller muligvis ikke turen til Polen for at få lavet bryster med.

Første afsnit går med, at pigerne (jeg ved godt, de er voksne, men i den her verden er alle kvinder piger, så det kalder vi dem fra nu af) modtager drengene (som vi så må kalde dem i ligestillingens tegn) på den røde løber foran hotellet. Det minder om, når Torben Træsko tager imod gæsterne til Cirkusrevyens premiere, mikset op med en audition til X-Factor, krydret med et Chippendales-show og pyntet med highlights fra Morten og Peter-programmerne.

et par i en sofa
Foto: Lotta Lemche/TV 2

En gut fra CBS har fået sin søster til at lave et armbånd til pigerne, og en der hedder Markus har skrevet en sang, han spiller på guitar. Da jeg var ung var det nok at kunne de første fire strengeslag fra ”Nothing Else Matters” for at få pigerne til at dåne. Hvis det lød dårligt, fik man til gengæld taget guitaren fra sig. Eller fik tæsk, hvis det var vest for Ikast. Markus får lov at spille færdig. Alting var bedre i gamle dage.

– Han er bare mega, megamodig, siger Julie, der muligvis ikke har hørt om hverken månelandingen eller D-Dag.

Mette nyser, og det er fedt, det er taget med, har jeg hørt hende sige i et eller andet Go’ Aftenshowet Live-program. Det er nemlig noget med at gøre op med ikke at gøre sig bedre end man er og perfekthedskulturen og et signal til alle unge piger om, at deltagerne i ”Bachelorette” i virkeligheden bare er ligesom dem selv, sagde hun.

Det sidste håber jeg ikke passer.

Julie kender en, der hedder Rasmus fra TikTok, som jeg troede var noget for små børn, og der en, der dribler med en fodbold og en konditor, der har lavet to roser i marcipan. Og så er der Frederik, der ifølge teksten under hans navn er musiker.

– Til dagligt arbejder jeg på Bispebjerg Hospital, siger han og rammer ligesom det med føromtalte perfekthedskultur godt ind.

Og det med folk, der kalder sig musikere, uden sådan rigtigt at have lavet musik.

Nuvel, vi ser dog et klip hjemme fra Danmark, hvor Frederik spiller trommer med sit band. Det hjælper på forståelsen af, hvorfor han er nødt til at arbejde på Bispebjerg Hospital.

Nå, Frederik kommer op ad den røde løber med en stor paryk på, mens han mimer til noget 80’er-rock. Crazy type! Det synes pigerne også, ved jeg, for det snakkede de også om i det dér Aften-program. Værten Janni Pedersen syntes også, det var noget af det vildeste, hun nogensinde havde set. Og hun har endda set et billede af Michael Dyrbys tissemand. Har jeg hørt.

tre drenge i hvide dragter
Foto: Lotta Lemche/TV 2

– Jeg er fuldstændig i chok, siger Julie.
Hun mener nok, at hun er chokeret. At være i chok, eller shock, er rettelig et medicinsk udtryk, der beskriver en livstruende tilstand, hvor der ikke kommer ilt nok til kroppens vitale organer. Det kunne Frederik måske have fortalt hende, hvis han havde fulgt lidt bedre med på Bispebjerg, i stedet for at skynde sig hjem og tromme.

Bagefter kommer der både en coach, en komiker, en bartender og – ja, alle de stillingsbetegnelser, ungdommen smykker sig med, og som i sig selv forklarer, hvorfor denne generation er dummere end den forrige.

Der er også en bankrådgiver, der lige har købt hus på Falster. Og dermed har leveret det bedste argument for ikke at bruge ham som bankrådgiver.  

Efter drengene er ankommet, mingler deltagerne. Man mingler utrolig meget af tiden i det her program, væn jer til det. Pigerne snakker om, hvor godt drengene dufter, og Julie er chokeret – og muligvis snart i chok – over, at bankrådgiveren har sin egen pensionsopsparing. Bartenderen Mikkel understreger hele tiden, at han er fra Aalborg, hvilket er en tendens mange aalborgensere har. Rasmus fra TikTok snakker med Julie om dengang han lagde en optagelse ud af sig selv, hvor han tissede i en voksenble. Hans mor syntes, det var pinligt, men fordelen er, at han nu ikke længere kan gøre noget, der gør moren flov, siger han.
Ah, vent nu, til hun ser det her program. 

Afsnit 2

Om aftenen skal der være roseceremoni. Det er et tilbageværende indslag, hvor pigerne skal dele roser ud til de drenge, de synes, skal blive i programmet – og faste seere vil vide, at det kedsomhedsmæssigt rangerer lige omkring åbningsceremonien til DGI’s landsstævne og DK4’s dækning af den årlige campingmesse i Herning.

Jeg ved ikke, hvorfor de ikke bare starter med at pege på den ene, der skal ud og hvorfor det varer over ti minutter. Jeg skriver ind imellem bøger, og når de kommer på Mofibo, får man penge pr. minut, de bliver hørt. Måske er produktionsselskaberne aflønnet på samme måde på TV 2 Play? (Hvad siger du, vidste du ikke, jeg også skriver bøger? Bare rolig, det kommer du til at høre meget mere om i den kommende måned, for jeg har en ny på vej, og jeg har selvfølgelig tænkt mig at reklamere uhæmmet for den på disse sider).
Nå, det gode ved TV 2 Play er, at man kan spole over det, man ikke gider se, og det var en der hed Marc, der blev sendt hjem.

Dagen efter er der chillet stemning på hotellet, som drengene siger. De kalder hinanden bro og boys og smører hinanden ind i sololie. Der er ingen, der gider snakke med ham, der spiller guitar, men han lever dog endnu. A Baboon Julie kan tage fire på én gang, som Ekstra Bladet ville have skrevet, men i dag skal hun nu bare på date med dem. Det med at tage på mere eller mindre røvsyge dates er et af programmets søjler, ligesom mingling, roseceremoni og sololieindsmøring.

En rødhåret fyr og en pige
Foto: Lotta Lemche/TV 2

– Jeg har valgt, at vi skal lave yoga ude på vandet, siger hun, hvilket på tv-sprog betyder, at tv-tilrettelæggeren har valgt, at de skal lave yoga ude på vandet.

– Julie er meget visuelt blikfangende, siger en af drengene, og den slags pseudo-akademisk sprog er også et gennemgående indslag, når deltagerne fra tid til anden glemmer, man ikke behøver lyde klog for at blive gæstebartender.

Og bevares, Julies badedragt klæder hende godt, men hvis man vil se unge, våde, letpåklædte kvinder på alle fire, så findes der altså bedre streamingtjenester derude. Også nogen, der er væsentligt billigere end TV 2 Play.

Mette er på date med ham, der hedder Boris. Boris er indtil videre den mest populære af drengene og begge piger er vilde med ham. Til daglig er han sangskriver og tatovør – en af showets klassiske, og for deltagerne ganske logiske dobbeltjobtitler. Hvis du ikke har hørt om Boris, er han muligvis ikke særlig god til nogen af delene. Nå, men han er egentlig ret charmerende, det indrømmer jeg.

– Mit kærlighedssprog er berøring, siger han.

Mit er penge og trusler, men sådan er vi så forskellige.

Boris og Mette flyver en tur i et lille fly (spørg mig ikke hvorfor) og bagefter spiser de sammen.

– Spiser du omvendt? spørger Mette, da Boris tager gaflen i højre hånd.

– Hvad mener du? spørger han.

– Man har gaflen i venstre hånd, siger hun.

– Men lige nu bruger jeg jo kun en gaffel, siger han.

– Nå. Jeg spiser altså med venstre alligevel, siger hun, og tager sin gaffel i højre.

Bagefter bliver Boris interviewet alene.

– Når jeg snakker med Mette, så har jeg nemt ved at åbne op, for det kan jeg mærke, at hun også gør, siger han alvorligt.

Den store pakke fra TV 2 Play koster 219 kroner om måneden. 

Afsnit 3

Mette skal male ting på en væg med Jonas og Markus. Igen, spørg mig ikke hvorfor.

Jonas er ham, der er konditor, men lad nu være med at dømme ham endnu. Til daglig bor han i kollektiv på Nørrebro. Så, nu må du gerne.

Markus er ham, der spiller guitar.

– Hvilken type musik griber dig? spørger han Mette, mens de maler, men Mette vil hellere snakke med Jonas.

– Hvorfor har du tegnet en ost? spørger hun.

– Fordi jeg elsker ost, siger han.

– Det er vigtigt, det gør jeg også, siger hun.

Jamen, hey, jeg skriver bare det, jeg ser.

Da de bagefter sidder og chiller viser det sig, at Markus både har en universitetsuddannelse, ja, han er faktisk bachelor, altså, sådan rigtig bachelor, på den danske, ikke den amerikanske måde. Han spiller også i et band, der har fået en pladekontrakt. Jeg er muligvis nødt til at undskylde for mine tidligere kommentarer.

– Jeg kan godt spille et nummer nu, siger han og hiver guitaren frem og går i gang.

Nu er jeg ikke musikanmelder, men lad os bare sige, at han ikke skal kvitte sit dagsjob. Altså, med mindre det er om dagen, han spiller musik.
Tilbage på hotellet er der mingling resten af afsnittet.

– Mette, jeg vil gerne have dig på enmandshånd, siger Stig.

Jeg tror, han mener tomandshånd. Men det kan jo godt være svært at omstille sig, hvis man har været single længe.

Mikkel, en rødhåret fyr, der ligner Ed Sheeran, hvis man havde bestilt ham på Wish.com, trækker til gengæld Julie til side. Mikkel har været ret stille indtil videre, men de drinks der hører til minglingen giver ham tilsyneladende en vis selvtillid. Oplevelsen med Julie er positiv, så bagefter hiver han også fat i Mette. Nu stiger succesen ham til hovedet, og han går hurtigt fra at være charmerende til irriterende. Altså, lidt ligesom med den rigtige Ed Sheeran.  

En af dem, der er træt af Mikkel er Alexander. Han har ikke samme held med at få damernes opmærksomhed og begynder næsten at græde. Men han er også både coach og yogalærer, så det måtte jo ske på et tidspunkt.

Til sidst ender Julie med at få hevet den populære Boris afsides. De snakker om, hvorvidt de hver især gerne vil have en kæreste. Det vil de begge gerne, viser det sig, og det er jo heldigt nok, når det er det, programmet går ud på.

– Det er dér vi mediterer, siger Boris og peger over på en terrasse.

– Mediterer I? spørger Julie forståeligt overrasket.

For real, siger Boris.

– Det er topnice, siger Julie.

Yes, siger Boris.

– Så hvis jeg skal på meditationsdate, så vil du gerne med? spørger Julie.

– Det kunne være grineren, siger Boris.

– Du gider ikke, du synes bare, det kunne være grineren? spørger Julie.

– Altså, topgrineren, siger Boris.

– Vi viber ret godt, siger Julie til kameraet bagefter.

219 kroner om måneden, hvis du skulle have glemt det.

Portræt af Søren Baastrup
Søren Baastrup er forfatter, freelancejournalist og Avisen.dk's faste anmelder. Foto: Privat

injektionssprøjte i hånd
Nyheder

De tilbydes

covid-19-vaccination

portræt af mand
Nyheder

Tiltale mod Trump 

røg fra to skorstene
Nyheder

Millioner til kernekraft

Biden og Sunak på pressemøde
Nyheder

Biden om mulig Nato-chef:

En meget kvalificeret kandidat

en kvinde kigger ind i kameraet
Kendte

Kendt fra TV 2:

Scorede pludselig fire mio.

Claudia Rex og Pelle Emil Hebsgaard
Kendte

Vild med dans-stjerne:

Mistede ufødt barn

Nyheder

Vandselskaber:

Drop havebassin og

vanding af plæner

Jonas Vingegaard jubler
Sport

Vingegaard smadrer konkurrenterne

Mette Frederiksen
Kendte

Her flytter Mette Frederiksen hen

sanger på scenen
Nyheder

X Factor-stjerne sigtet for drab

Politibil ved afspærring
Krimi

Alvorligt færdselsuheld:

Vej spærret helt af

et par
Kendte

DR-kendis i ny konkurs

blomster lægges på gaden
Krimi

Skaffede Mias lig af vejen: Kunne ikke tænke rationelt

en mand med en enorm fisk
Dyreliv

Fisker vinder kamp
mod monster-malle

en lottokupon
Nyheder

Søskende bliver millionærer - beholdt afdød mors Lotto-kupon

en person med en mobiltelefon
Nyheder

Nu skal du
opdatere din MitID-app

politi og beredskab ved åstedet
Nyheder

Små børn såret i

knivangreb i Frankrig

brandfolk i aktion
Krimi

Kollegie ramt af

voldsom brand

masser af gæster på plænen
Sport

Champions League-finale:
Manchester City og
Inter mødes i Tivoli

passagerer og redningfolk
Nyheder

151 togpassagerer evakueret fra brand i tunnel

ambulance fra region sjælland
Krimi

Søger vidner: 10-årig

påkørt i fodgængerfelt 

to kvinder klapper og smiler
Nyheder

Her er nye navne i Kraks Blå Bog

en mark
Nyheder

Tørkepakke kan være på vej

cykel holder op af træ
Krimi

Cykelejer - det skal

du huske

par poserer
Kendte

Vild med dans-stjerne

skal være mor igen

mand i jakkesæt
Nyheder

Her er bookmakernes favorit som ny Nato-chef

politi til stede på vej
Krimi

Motorcyklist dør i sammenstød med personbil 

pakke med pasta fettucine
Mad og drikke

Fund af metalstykker:

Tilbagekalder pasta 

ambulance
Krimi

Alvorlig trafikulykke:

11-årig pige kvæstet

paven vinker
Nyheder

Paven opereret for mavebrok 

kvinde foran retssal
Krimi

Drabstiltalt: Mia blev

kvæstet fordi hun faldt 

kongeskibet dannebrog i havn
Kongelige

Dronningen inviterer

hel ø på kaffe 

En aldrende Arnold Schwarzenegger
Kendte

Schwarzenegger:

Smed bombe om

affære i parterapi

mor omfavner søn
Sport

Runes mor:

Indbakken gløder

Krimi

Advokat tilbød

100.000 kroner -

kvinden skulle

tie om voldtægt

Det billede familien frigav af  Mia Skadhauge Stevn
Krimi

Sådan kom

politiet på sporet

af den 37-årige

Et billede af en løbeseddel med Emilie Meng på
Krimi

Emilie Mengs

formodede morder

forbliver frivlligt i fængsel

Jada på den røde løber
Kendte

Jada aflyser shows:

Jeg er gravid

Bygninger i forskellige farver
Nyheder

Singler lægger

pres på

boligmarkedet

en bil med fladt dæk holder på en gade med brosten
Krimi

Over 100 biler

udsat for hærværk

Et par får vielsesringe på.
Nyheder

Dansk slot tilbyder

drop-in bryllup

Et billede af en mulig UFO
Nyheder

Major om UFO-påstande: 

Vil se billeder

Prins Joachim med prinsesse Marie og hans fire børn
Kongelige

Efter et turbulent

år flytter prins

Joachim til USA

Røg og ild fra en villa.
Nyheder

El-bil i flammer:

Hus brændt ned

Anne Linnet på scenen
Underholdning

Gamle deltagere

vækker nyt liv i

Toppen af poppen

En flyvende tallerken eller noget der ligner
Nyheder

Whistleblower: 
USA har UFO'er

Blomster i bunker foran det sted, hun sidst blev set i live
Krimi

Voldtægtsanklage

kan give hårdere straf

for Mia-drabet

to biler
Biler

Omfattende snyderi

med Tesla-modeller

en oplader sidder i en bil
Biler

Guide: Her er prisen på en opladning af en elbil

Nyheder

Frank Jensens søn bliver ny borgmester i Aalborg

en kro set fra landevejen
Nyheder

Ulækkert: Historisk kro meldt til politiet igen, igen

en smilende kvinde
Kendte

Ikonisk sangerinde er død

en alvorlig mand
Sport

Hjulmand: Jeg kunne have sikret min familie økonomisk

et par fødder går forbi
Nyheder

Lægehus konkurs

- tusindvis af

patienter i klemme

frisk spinat
Nyheder

Advarsel: Metalstykker fundet i hakket spinat

en tør mark
Nyheder

Historisk tørt sommervejr - øget brandfare

en person med en haveslange vander
Livsstil

Råd til haveejerne: Sådan vander du smartest din tørkeramte have

Hættemåge
Dyreliv

Hundredvis af hættemåger fundet døde

Shu-bi-dua
Kendte

Ny Shu-bi-dua-sang på vej

Biler, der er kørt sammen
Krimi

Sammenstød mellem biler endte i slagsmål - fem er anholdt

Prins Harry stiger ud af bil
Kongelige

Harry i retten

landsholdsspillere på idolkort
Sport

Ikonisk landsholdstrøje genoplives

HK bygning
Nyheder

Fagforeningsboss trækker sig efter krænkende adfærd

guitarist på scene
Underholdning

Guitarist færdig i Volbeat

strandgæster i vandkant
Nyheder

Nu kommer sommeren for alvor

Side på politibil
Nyheder

14-årig forsvandt - fundet igen

Robert Hanssen
Nyheder

Dobbeltagenten Robert Hanssen er død 

portræt af kvinde
Nyheder

Mette F.: Jeg er ikke i USA for at søge andet job

smadret bil
Krimi

Sigtet for spirituskørsel: 11-årig pige alvorligt kvæstet

Nyheder

Så skete det:

Biden roser Danmark

portræt af mand
Kendte

Magnus Millang:
Køber hus til 12 millioner

Nyheder

Tysk politiker

sigtet for nazi-udtryk

mand og kvinde
Kendte

Kendt skuespiller: 
Skal endelig giftes

soldat ved eksplosion
Nyheder

Ukraine:

Vi er i gang med offensiv

Nyheder

Prins Harry:
Mødte ikke op i retten

mand sidder på stol
Kendte

Dansk skuespiller død

person står med nøgler
Nyheder

Boligkøb:

Hvornår skal du slå til?

mand kigger op
Nyheder

Morten Sabroe er død 

brand i båd
Krimi

Båd eksploderede: 
Tre kørt på hospitalet 

mand med briller
Nyheder

Mads Lundby Hansen

er død - 53 år