Socialdemokrater slås for borgmesterposter
Maja Panduro er ikke så pessimistisk som flere eksperter. Foto: FRANDSEN, FINN / POLFOTO
Socialdemokraterne er ikke slået ved kommunalvalget i 2013, før stemmerne er optalt, siger gruppesekretær.

Det er alt for tidligt at dømme Socialdemokraterne ude ved kommunalvalget i november 2013, skønt partiet står historisk dårligt i meningsmålingerne. Partiet vil kæmpe indædt for at bevare socialdemokratiske borgmesterposter.

Sådan lyder det fra gruppesekretær Maja Panduro ved udsigten til, at Socialdemokraterne kan miste mange af sine 49 borgmesterposter i de 98 kommuner fra kommunalvalget i 2009. Det mener flere forskere i Politiken.

- Vi tager altid dårlige meningsmålinger alvorligt, men der er ganske lang tid til kommunalvalget. Der er før sket temmelig store ændringer i dansk politik på halvandet år, siger hun.

- Vi har tænkt os at knokle hver eneste morgen og aften for at vise danskerne, at den socialdemokratiske vej er den rigtige. Det vil vi gøre sammen med vore sindssygt dygtige lokale folk, siger Maja Panduro.

I 2009 fik S og SF tilsammen 45 procent af stemmerne. Nu står de to regeringspartier til godt 26 procent i meningsmålingerne.

For fire år siden besøgte den nuværende statsminister, Helle Thorning-Schmidt (S), 60 kommuner op til kommunalvalget, men partiet lægger ikke stilen helt om, forsikrer Maja Panduro.

- 2009 var resultatet af en central indsats, men mange dygtige lokale folk knoklede fra dørtrin til dørtrin. Det skal også være den måde, vi kæmper os frem ved næste kommunalvalg, siger hun.

Ved det kommende kommunalvalg kommer Socialdemokraterne til at savne bykonger som Ballerups borgmester Ove E. Dalsgaard, Aabenraas Tove Larsen, Nicolai Wammen fra Aarhus og afdøde Jan Trøjborg fra Horsens.

Men de har gode afløsere, understreger Maja Panduro.

- Jeg har stor respekt for disse mennesker. Men det har jeg også for de sindssygt dygtige folk på vores lister rundt i landet, siger gruppesekretæren.

Hun frygter ikke lokal modvilje mod regeringens stramme budgetloft for stat, regioner og kommuner.