VORES VALG

Socialdemokrat vil ændre betalingsring

Betalingsringens placering skal diskuteres, mener Københavns overborgmester. Der bliver kun tale om at justere småting, lyder det fra SF.
Frank Jensen (S) til valgfest hos Socialdemokraterne. Overborgmesteren går nu i kødet partiets omdiskuterede betalingsring.
Frank Jensen (S) til valgfest hos Socialdemokraterne. Overborgmesteren går nu i kødet partiets omdiskuterede betalingsring. Foto: Jens Dresling / POLFOTO

Betalingsringen i København får nu en ny udfordring. Byens overborgmester, Frank Jensen (S), vil have ændret den placering, som S og SF har planlagt, skriver Politiken.

"Det er klart, at det som Socialdemokratiet og SF spillede ud med, det var for at have en eller anden model i valgkampen. Jeg går ud fra, at nu hvor valget er overstået, og der kommer en ny regering, at vi så for alvor kommer i dialog om den optimale placering af betalingsringen," siger Frank Jensen til Politiken.

Men overborgmesteren skal ikke regne med, at S og SF vil rykke bjerge for at det ønske går i opfyldelse. Småjusteringer er alt, hvad det bliver til, når betalingsringen endeligt bliver placeret, siger SF's trafikordfører Pia Olsen Dyhr til Newspaq.

"Det kan være, der skal være nogle småjusteringer, men vi ændrer ikke på det store. Fordi vi skal have løst det problem med trængsel, og vi skal have løst det problem med luftforurening i København, der betyder, at 500 københavnere dør om året på grund af dårlig luft," siger Pia Olsen Dyhr.

Frank Jensen ønsker en omstrukturering af placeringen for at undgå, at skoledistrikter bliver skåret over, så borgerne ikke skal betale for at køre deres børn i skole.

Men det argument bider ikke på folketingspolitikerne.

"Vi skal lære vores børn at køre i skole på cykel, og vi skal lære vores børn at gå i skole. Fordi så bliver skoleområdet mere sikkert. Vi ved allesammen, hvordan det er oppe ved skolen, når der holder rigtig mange biler, så bliver det farligt for vores børn, så en del af løsningen bliver altså også at cykle med sin børn," siger Pia Olsen Dyhr.

Både overborgmesteren og flere af omegnskommunerne har allerede været inddraget i planlægningen af betalringsringen, siger trafikordføreren.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.