Smigret Vestager skyder Judas-snak i sænk

Vestager kan i en vild situation på valgnatten blive tilbudt statsministerposten. Men hun lover at takke nej. (Foto: Foto: Finn Frandsen / POLFOTO)

Røde vælgere vil aldrig tilgive Vestager, hvis hun dropper Thorning, vurderer iagttager. Vesterager afviser da også tanken kategorisk.

Det opsigtvækkende håndslag mellem De Radikale og De Konservative har startet spekulationer om, hvorvidt Margrethe Vestager på valgnatten kunne finde på at skodde Helle Thorning-Schmidt til fordel for statsministerposten.

Men det tankespil afviser den radikale leder blankt.

"Personlig er jeg da enormt stolt over, at nogen kunne finde på at spekulere på den måde. Men det ændrer ikke på, at Radikale Venstre peger på Helle Thorning," siger Vestager til Newspaq.

Gisningerne får yderligere liv af Berlingskes politiske kommentator Thomas Larsen. Med afsæt i en måling fra Gallup, hvor borgerlige vælgere nikker ja til Vestager som statsminister, hvis det kan holde de borgerlige ved magten, vurderer han, at Vestager bestemt ville kunne magte opgaven som landets leder.

Men Vestager ryster ikke på hånden. Ambitionen er Thorning-Schmidt som statsminister.

"Vores stillinger er gjort op ud fra en meget jordnær overvejelse. Vi peger på Thorning, fordi så tror vi, at vi kan få gennemført mest radikal politik."

Thomas Larsen betegner det her som en drømmevalgkamp for dig. Hvordan har du det, når du ligger hovedet på puden om aftenen i disse dage?

"Så vil jeg efter en lang og god valgkampsdag tænke, der er ikke noget resultat før vælgerne har stemt. Det har jeg dyb respekt for."

Thomas Larsen understreger, at han anser det for yderst usandsynligt, at Margrethe Vestager skifter hest midt i vadestedet.

"Hun risikerer at blive mødt af et vælgeroprør fra de hundredtusinder af vælgere, som absolut ikke har stemt efter at få ny radikal statsminister. Dertil kommer, at hun for tid og evighed vil blive skrevet ind i den socialdemokratiske partihistorie som en Judas," skriver han på Berlingske.dk.

En måling foretaget af Wilke for Newspaq viste i går, at det røde vælgerkorps er yderst splittet i to dele over radikal regeringsdeltagelse.

Læs Larsens kommentar her.