Det er fint, det er fransk - men det er også ret klamt.
Fødevarestyrelsen oplyser mandag formiddag i et nyhedsbrev om, at der er fundet listeria i en fransk skinke, som er blevet serveret på en række velrenommerede københavnske spisesteder med fransk bistromad på menuen (se navnene på stederne i boksen til venstre for artiklen.)
Seks spisesteder har ifølge Fødevarestyrelsen haft skinken i køleskabet - og dermed også på menukortet i en eller anden afstøbning.
Der er tale om en kogt mager skinke, en såkaldt Jambon cuit fin maigre.
Den franske producent har i forbindelse med en egenkontrol-undersøgelse af produktet fundet et for højt indhold af Listeria monocytogenes. Dette er meddelt Fødevarestyrelsen af de franske myndigheder med henblik på tilbagetrækning af produktet.
Listeria kan forårsage sygdom. Symptomerne er influenzalignende såsom feber og hovedpine. I sjældne tilfælde kan listeria forårsage meningitis og blodforgiftning.
La Pétanque
Café Glyptoteket
La Galette
Voulez Vous
Chez Laurent
Restaurant Le Saint Jacques
Du vil modtage en email med et link du skal klikke på, for at verificere din mailadresse. Når du har gjort det, vil du begynde at modtage nyhedsbrevet.
..og din tilmelding blev ikke registeret.
Klik eventuelt her, og prøv igen, eller kontakt os på avisen@avisen.dk. Så hjælper vi dig med at blive tilmeldt.