Slut med pædagoger i skoleklassen
Det skal være lærere og ikke pædagoger, der står ved tavlen i landets skoleklasser. Foto: Colourbox.com
Lærerne er stærkt utilfredse med, at de nogle steder bliver erstattet af pædagoger.

Pædagogerne er gået på strandhugst i lærerjobbene. Men det skal stoppes nu, for det går ud over kvaliteten i undervisningen.

Den klare melding kommer fra de delegerede på Danmarks Lærerforenings kongres, der mener, pædagoger har gjort for stort indtog i skoleklasserne. Det førte til en større debat på kongressen, men endte ifølge formand Anders Bondo Christensen positivt.

"Der kom faktisk en rigtig konstruktiv snak om, at vi bliver nødt til at få sat fokus på den viden, vi har fra forskningen på, hvad der er forudsætningerne for god undervisning," siger Anders Bondo Christensen til Newspaq.

Især på tre områder har lærerne nogle særlige kompetencer, som der skal spot på. Det handler om evnen til at formidle viden, evnen til at skabe gode relationer til eleverne og endelig at kunne lede en skoleklasse.

"Vi oplever jo økonomisk pressede kommuner søger enhver form for besparelse, og der er så nogen, der kan se en besparelse i at sætte nogen til at undervise, der ikke har en læreruddannelse. Men det er altså en meget, meget kortsigtet besparelse, fordi kvalitet i undervisningen jo helt afgørende. Som jeg siger, øget kvalitet er jo effektivitet i sig selv, og man skal ikke spare penge ved at give eleverne dårligere undervisning," siger Anders Bondo Christensen.

Lærerforeningen vil nu på baggrund af dagens debat tage emnet op med undervisningsministeren - uanset hvem det måtte være efter dagen i dag.

Kongressen fortsætter i morgen.