Slagter blev fyret efter chikane
Danish Crown i Ringsted har fyret en nu tidligere slagteriarbejder, fordi han havde fravær som følge af chikane. Foto: Danish Crown
Danish Crown i Ringsted har fyret en nu tidligere slagteriarbejder, fordi han havde meget fravær. Fraværet skyldes dog mobning.

Uretfærdig fyring, siger den nu tidligere slagteriarbejder Senad Vejo, efter at Danish Crown i Ringsted fyrede ham for for meget fravær.

For fraværet skyldes nedbrud efter at være mobbet og chikaneret i månedsvis på jobbet, siger han.

Hans psyke knækkede, da en anden slagterimedarbejder på Danish Crown i Ringsted formede sine hænder til et gevær, pegede på Senad Vejo, og lod som om han skød.

De to tidligere kolleger har ifølge Senad Vejo haft flere sammenstød gennem længere tid. Et af dem endte med, at Senad Vejo blev slået i hovedet af den anden.

- Han slog mig! På min arbejdsplads. Jeg kunne ikke tro det. Det kan ikke være rigtigt, at man skal finde sig i at blive chikaneret og mobbet for at beholde jobbet, siger han til DAGBLADET Ringsted.

Og det skal man heller ikke generelt, understreger kommunikationschef Rune Pedersen i Danish Crown.

- Vi bruger faktisk mange kræfter og mange ressourcer på at bekæmpe mobning i vores virksomhed, forklarer han til DAGBLADET Ringsted.

Rune Pedersen må ikke udtale sig om en personalesag, og kan derfor heller ikke gå i detaljer med de episoder, som Senad Vejo beskriver som chikane.

- Jeg kan godt sige, at han meldte sig syg, og imens kontaktede vi ham flere gange for at få ham tilbage på arbejde igen, men det magtede han ikke, og så var der ikke anden udvej end en afskedigelse, forklarer Rune Pedersen.