Skuespilleren bag ’Borat’ forsvarer sin film
Komikeren Sacha Baron Cohen giver svar på tiltale til dem, der føler, han har snydt dem til at medvirke i hans ’Borat’-film.

Sacha Baron Cohen, skuespilleren bag den kontroversielle ’Borat’-film, har svaret på beskyldningerne fra folk, der har følt sig narret til at medvirke i hans film, hvor de kommer med racistiske udtalelser.

»Det her var jo ikke ’Skjult Kamera’, hvor folk bliver filmet uden at være klar over det. Der var to store kameraer tilstede,« sagde Cohen til Los Angeles Times tirsdag.

»Derudover køber jeg ikke argumentet, der går på, at ’jeg ikke ville have opført mig så racistisk eller anti-semitisk, hvis jeg havde vidst, filmen skulle vises i USA’, det synes jeg ikke er nogen undskyldning«.

Scenen, der har startet balladen, omhandler Borats besøg i en autocamper hos nogle unge, yderst berusede mænd. De har tilsyneladende ikke ventet, at deres racistiske udtalelser skulle bringes i biografer verden over, og har derfor forsøgt at få scenerne med dem slettet fra filmen. Dog uden held, dvd-udgaven kommer snart i handelen, og den vil rumme alt, hvad man så i biografen såvel som fraklip og optagelser fra pressekonferencer med Cohen i rollen som Borat.