Skuespiller om stress: Bruger særligt kneb for at måle
Christiane Schaumburg-Müller elsker serier og bøger. Foto: Martin Sylvest/Scanpix
Når skuespilleren skal ned i gear, er det gerne med en serie på skærmen eller en bog i hånden.

Skuespiller, iværksætter, tv-værtinde, mor, chefredaktør og forfatter.

Der er kog i alle gryderne hos Christiane Schaumburg-Müller, der lige nu er aktuel i forestillingen "Elf" i Tivoli.

Når hun ikke står på scenen eller har travlt på kontoret, er hun en dedikeret bogentusiast og seriefanatiker. Her fortæller hun om sit kulturforbrug:

Hvilken film så du sidst?

- "Florence", som er filmen om Florence Foster Jenkins, der var sanger, men sang pivfalsk. Jeg anede ikke, hvad jeg gik ind til, jeg kendte intet til hende, så jeg blev utrolig overrasket.

- Meryl Streep er uden tvivl min yndlingsskuespiller, og jeg grinede så meget. Jeg tror, alle ville kunne lide den.

Hvilke serier streamer du?

- Alle. Jeg følger så meget med. Jeg har for nylig set "Mindhunters", og den var rigtig god. Jeg skulle lige vænne mig til formen, men jeg synes, den er meget skarpt spillet, og den er genialt castet.

- Jeg elsker serier. Serier og bøger giver mig en pause, hvor jeg kan slå fra, og for mig er det også en mulighed for at måle, hvor stresset jeg er i min hverdag. Hvis jeg ikke kan koncentrere mig om en bog eller en serie, er det et tegn på, at jeg har for meget oppe i hovedet. Det er en god indikator.

Hvilke podcast lytter du til?

- Scott Galloways podcast "L2" er jeg helt vild med. Han analyserer e-commerce (nethandel, red.) og er guru i Silicon Valley. Han samler alle tal og kan se, at denne måned hitter L'oreal for eksempel på de sociale medier, eller hvordan det går med Amazon. Jeg drømmer om at komme til en forelæsning med ham.

Hvilket tv-program kan få dig til at tænde for fjernsynet?

- Jeg har slet ikke tv-kanaler, jeg har et smart-tv med Netflix og HBO. Men jeg følger med i DR's tv-serier på nettet. Den sidste, jeg så, var "Arvingerne".

Hvilken bog ligger på dit natbord?

- Det gør den nye Ken Follett-bog "Den Evige Ild". Jeg har læst alle hans bøger. De er mega fede. Jeg elsker historier, der foregår i en anden tid, og hvor man måske oven i købet lærer noget om den tid. Der er kærlighed, løgne, intriger og begær i sådan nogle slægtsromaner.

Hvilke magasiner køber du?

- Jeg køber selvfølgelig Chri Chri-magasinet for at støtte. Men kun et, det er ikke sådan, at jeg køber dem alle sammen. Og så kan jeg godt lide det magasin, der hedder "Scenario", som er fremtidsforskningsinstituttets magasin. Det er virkelig spændende. Det er et ret teksttungt magasin, men de har nogle virkelig gode artikler.

Hvor går du ud for at være kulturel?

- Jeg går i lufthavnen og tager et fly til et andet land, og så er jeg rigtig kulturel der. Jeg bruger kulturlivet i Paris meget, der går jeg i teatret og i biografen og ser franske film og på museer og bruger parkerne.

/ritzau/