Du slipper alligevel for at betale skat af den løbetrøje, som din chef forærede dig ved den seneste DHL-stafet.
Det fastslår Skatterådet.
Rådet har ellers tidligere sagt, at deltagelse i DHL-stafetten var omfattet af de såkaldte "bagatelgrænseregler".
Bagatelgrænsereglerne medfører skattepligt for medarbejderne, hvis de modtager arbejdsrelaterede goder for over 5.500 kr. pr. år.
Dermed kunne virksomhedernes deltagelse i DHL udløse en skatteregning til medarbejderne.
Det er firmaet PwC, der har henvendt sig til Skat for at få ren besked om DHL-stafetten, og svaret er klart.
Firmabetalt deltagelse i DHL-stafetten og andre almindelige motionsløb er skattefri personalepleje på samme vis som en firmaskovtur, en sommerfest eller julefrokoster.
Og det er ikke kun løbsgebyret, men også andre udgifter som eksempelvis mad, drikke, massør, teltleje og ikke mindst løbetøj med firmalogo på, der er skattefri - og altså ikke går ind under bagatelgrænsereglerne.
"Vi er meget tilfredse med afgørelsen, der hjælper med at afklare spørgsmål, som berører virkelig mange mennesker," siger skatteekspert hos PwC, John Cederskjold Kierans.
Han understreger dog, at afgørelsen ikke giver carte blanche til deltagelse i ethvert løb.
"Skatterådet fastslår samtidig, at skattefriheden er betinget af, at løbet er noget, de fleste kan deltage i. Mere ekstreme løb, f.eks. en halv- eller helmarathon, ligger derfor udenfor skattefriheden. Det samme er tilfældet, hvis løbsdeltagelsen kun tilbydes enkelte medarbejdere, eller hvis løbsomkostningerne er usædvanligt høje," siger John Cederskjold Kierans.